Incorporació d'un nou parc

| Tema: Parcs

El parc de l'Ermita de Castellbisbal, el gestionarà l'AMB

Imatge general del parc de l'Ermita de Castellbisbal

El passat 1 de gener es va incorporar a la xarxa de parcs metropolitans el parc de l'Ermita de Castellbisbal. A partir d'ara, l'AMB en farà la gestió integral, que inclou la vegetació, el mobiliari, les instal·lacions, els paviments i els elements construïts. També s'encarregarà de portar a terme accions relacionades amb la promoció dels seus valors a través d'activitats educatives i de dinamització com, per exemple, les que pertanyen al programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat, Compartim un Futur.

El parc rep el nom de l'Ermita de Sant Vicenç, una capella del segle X que es troba just al costat. Es va inaugurar l'any 2005 i té una superfície de 14.998,75 m2. Se situa en una zona de Castellbisbal envoltada de bosc mediterrani i a la vora d'una riera, fet que aporta el valor afegit de ser un connector entre els ecosistemes naturals propers i la ciutat.

Amb el parc de l'Ermita de Castellbisbal, ja són 52 els parcs que formen part de la gestió de l'AMB. A més, en aquesta ocasió, s'incorpora un nou municipi, Castellbisbal. La progressiva ampliació de la xarxa de parcs metropolitans i el seu model de gestió integral posen de manifest la importància que tenen per a les ciutats metropolitanes, ja que aporten valors naturals, ambientals i paisatgístics i milloren la qualitat de vida i la salut de les persones. Els parcs metropolitans també aporten valors ambientals, un concepte que fa referència als beneficis que la societat obté dels ecosistemes i que contribueixen al benestar.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
  • Parc de l'Ermita
    Municipis:
    Castellbisbal
    Inauguració:
    Juliol 2005
    Superfície:
    14.998,75 m2
On
Marker
Parc de l'Ermita de Castellbisbal de l'Estació, 08755, Castellbisbal