Finalitza el novè cicle d'activitats

| Tema: Parcs

S'han organitzat 35 activitats amb més de 2.700 participants

Imatge d'una activitat del cicle

El novè cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans ha finalitzat amb un gran èxit d'assistència i valoració per part dels usuaris. S'han organitzat 35 activitats, que han aplegat un total de 2.744 persones i han comptat  amb la col·laboració de 23 ajuntaments i 4 institucions i la participació de 27 empreses, associacions i professionals coneixedors del territori. La temàtica de les activitats, com sempre, ha estat variada però amb un fil conductor comú: el medi ambient i els valors naturals i històrics de cada parc, riu o platja.

Entre les activitats amb especial èxit d'acollida hi trobem "Gastronomia Km 0. Collim i tastem cireres", al parc de Can Lluc a Santa Coloma de Cervelló, la "Visita a l'hotel d'insectes pol·linitzadors" al Jardí Botànic de Barcelona, les històries que es van explicar en "Els contes d'aigua" al parc de les Aigües de Montcada i Reixac, l'observació astronòmica del cel del parc dels Pinetons de Ripollet o la jornada d'esnòrquel a la platja de la Mar Bella de Barcelona, en la que el públic va poder descobrir amb sorpresa i de la mà de biòlegs marins, l'ecosistema de les aigües de les platges barcelonines.

A més, aquesta temporada s'ha incorporat al cicle la Jugatecambiental, un espai de joc i experimentació en els parcs metropolitans que, durant els diumenges de primavera i tardor, ofereix activitats adreçades a tota la família. 

La festa "Planta't als Botànics", organitzada el 7 de juny per l'AMB, el Museu de Ciències de Barcelona i els Amics del Jardí Botànic també s'inclou dins del cicle. Es tracta d'una jornada plena d'activitats per a tots els públics (xerrades, exposicions, tallers, jocs tradicionals, visites guiades...) que, per exemple, en la seva edició de tardor va aplegar més de 3.500 persones.

La propera edició del cicle serà la desena i tindrà una programació diferent. Serà d'un cicle anual que es portarà a terme durant el 2016, de finals de gener fins al mes de novembre. Per aquest motiu, durant aquest tardor no hi haurà activitats relacionades amb aquest cicle, ja que s'estan preparant les noves activitats de l'any vinent, però sí les proposades per les Jugatecambientals i el Programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat (PMES).

Documents relacionats