Comencen els projectes participatius

| Tema: Educació ambiental, Parcs, Platges

Aquest curs es faran 27 projectes als parcs i platges metropolitans

Aquest curs escolar 2018-2019 l'AMB donarà suport a 27 projectes participatius. Adreçats a alumnes d'escoles, instituts i membres d'entitats diverses, tindran lloc a diferents parcs i platges metropolitans amb l'objectiu de posar en valor i conservar el seu entorn més proper. Són propostes relacionades amb la biodiversitat, l'eduació ambiental, la conservació de les platges o l'elaboració de jocs per a la Jugatecambiental, entre d'altres.

Tots els projectes participatius es basen en la metodologia d'aprenentage i servei (ApS). És a dir, els participants assoleixen continguts que després aplicaran fent un servei comunitari, en aquest cas, relacionat amb intervencions de millora i difusió de les platges i dels parcs metropolitans.

Per exemple, en 10 parcs metropolitans es col·locaran caixes niu per a ocells i es farà el seguiment de la seva ocupació. En alguns parcs, els alumnes també col·locaran menjadores i reposaran l'aliment durant l'època d'hivern i inici de primavera. Les observacions d'ocells que facin les inclouran al visor de fauna de l'AMB.

Un parell de projectes s'encaminen a conèixer els llacs naturalitzats dels parcs, la importància que tenen per a la biodiversitat, i a fer accions per donar a conèixer a la població la importància de no abocar-hi fauna exòtica ni alimentar els animals. En canvi, altres propostes es basen en la creació d'itineraris pel parc per posar en valor la vegetació i elaborar material d'ús per a tothom. En alguns casos l'alumnat fa de guia ambiental a altres grups escolars més petits. També hi ha projectes que fan activitats de manteniment de diversos espais participatius, com horts, jardins de papallones o jardins medicinals, a més de fer censos de fauna.

Des de l'inici d'aquesta línia de treball el curs 2016-2017, s'han iniciat 30 projectes, amb la implicació de 39 centres educatius, 7 entitats (esplais, gent gran…) i 19 ajuntaments.

Documents relacionats