Cerdanyola estrena biblioteca

| Tema: Espais públics urbans

L'AMB participa en la construcció d'aquesta biblioteca amb més d'1 milió d'euros

Primers usuaris de la nova biblioteca
Primers usuaris de la nova biblioteca | Ajuntament de Cerdanyola
Una cadena humana, formada per més de 450 persones, ha traslladat simbòlicament els darrers llibres de l'antiga Biblioteca de ca n'Altimira a la nova Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès on la'AMB ha invertit més d'un milió d'euros.

L'Odissea, d'Homer;  L'Abans, un llibre dedicat a la història local, i un ebook han estat els darrers llibres que han arribat a la nova Biblioteca Central de Cerdanyola, procedents de l'antiga biblioteca de Ca n'Altimira.

La col·laboració de diverses administracions, l'AMB, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el propi Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, sense oblidar l'ajut europeu a través del programa URBAN. El valor d'execució de l'obra és de 4.662.932,82 €. dels qual l'AMB ha aportat 1.169.269,15 euros.

El nou equipament s'ubica en un equipament municipal que havia quedat en desús. S'ha aprofitat l'estructura existent, representant l'actuació realitzada una millora substancial respecte a l'antiga biblioteca de ca n'Altimira.

Des del punt de vista arquitectònic l'edifici ha integrat tota la superfície disponible en una àmplia biblioteca amb espais diàfans.

A la planta baixa hi ha l'hemeroteca i les Aules d'Estudi Nocturn i a la planta semisoterrània acull la sala de lectura general i l'espai per a treballs en grup. L'edifici disposa també d'espais per a noves tecnologies.

Documents relacionats