Renovació de la flota corporativa

| Tema: Mobilitat elèctrica

L'AMB incorpora sis nous cotxes Soul Kia 100% elèctrics al seu parc de vehicles

L'AMB incorpora aquest mes de febrer a la seva flota corporativa sis nous cotxes 100% elèctrics de la marca KIA. Amb aquesta adquisició, l'administració metropolitana continua renovant i ambientalitzant la seva flota de vehicles, i es converteix en exemple i referent per a altres administracions públiques i empreses, i, en general, per a la ciutadania. Tot plegat, amb l'objectiu d'anar cap a una mobilitat molt més sostenible i rebaixar l'actual contaminació atmosfèrica estructural que pateix l'àrea metropolitana.

"Des de les administracions hem impulsar el canvi d'hàbits. És necessari facilitar-ho, i per això mateix hem der ser els primers de sumar-nos a l'ús de les tecnologies més netes, i convertir-nos en referents i prescriptors", ha explicat aquest matí el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, durant l'acte de lliurament dels vehicles, del model SOUL EV que ha tingut lloc a la seu de l'AMB, amb la participació d'Eduard Valletbó, gerent del Concessionari Oficial KIA a Barcelona, el Maresme i el Baix Llobregat A.R. Motors. "KIA és una marca que sempre va un pas endavant i que aposta des de fa temps per vehicles elèctrics i híbrids endollables. Amb 3 models en la nostra gamma, el Niro PHEV, l'Optima PHEV, i el SOUL EV, un vehicle 100% elèctric que estem segurs donarà un servei molt eficaç a l'AMB. En aquest sentit estem encantats que l'AMB dipositi la seva confiança en la nostra marca", ha declarat Valletbó.

El vehicle elèctric exerceix un rol important en l'estratègia metropolitana de millora de la qualitat de l'aire. Per això l'AMB ha situat aquesta tecnologia neta com una de les peces clau —no l'única— del puzle que configura la nova mobilitat metropolitana. Per impulsar-ne l'ús, l'AMB ha posat en funcionament una xarxa d'electrolineres metropolitanes que permeten carregar el 80% de la bateria en 20-30 minuts, els aparcaments d'intercanvi per potenciar l'ús del transport públic o, per exemple, està duent a terme un fort procés d'ambientalització de les flotes públiques d'autobusos metropolitans, amb una gran aposta pels busos híbrids i elèctrics. Al llarg d'aquests propers quatre anys, es preveuen 450 nous autobusos amb emissions nul·les o molt baixes (híbrids, elèctrics i de gas natural).

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Projectes relacionats
  • Municipi:
    Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Papiol, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Torrelles de Llobregat, Viladecans
    Temes:
    Mobilitat elèctrica
    Estat:
    En curs
On
Marker
Seu de l'AMB