NitBus a Vallvidrera i les Planes

| Tema: Mobilitat i transport

L'AMB i l'Ajuntament de Barcelona posaran en marxa un nou servei de Nitbus en aquests barris

La nova línia N10 de Nitbus es posarà en marxa el mes de setembre i operarà les nits de dijous, divendres, dissabte i vigílies de festiu, i connectarà els barris de Vallvidrera i les Planes amb el barri de Sarrià, on es podrà enllaçar amb les línies N7 i N8 de la xarxa de transport urbà nocturn de Barcelona. Aquest és l'acord al que han arribat l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona a través d'un conveni mitjançant el qual les dues organitzacions garanteixen la mobilitat dels residents d'aquests barris durant la nit.

Segons el conveni signat, l'AMB es farà càrrec de posar en marxa el servei, gestionar-lo i garantir-ne un bon nivell de qualitat, i l'Ajuntament de Barcelona el finançarà i hi participarà, tant en la definició com en el seguiment. El cost màxim de funcionament de la línia està valorat en 45.000 € anuals.

La N10 tindrà un interval de pas d'1 hora, amb horaris que estaran coordinats amb la resta de línies del Nitbus.

La signatura de l'acord ha anat a càrrec d'Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, i Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona.

"Aquest nou servei, a banda de millorar la seguretat en els desplaçaments nocturns en aquestes zones, evitarà l'ús del vehicle privat per part de veïns que fins ara no tenien cap altra opció",  assenyala Poveda, recordant l'objectiu metropolità de reduir l'ús del vehicle privat i de lluitar contra la contaminació atmosfèrica. "El nou servei també completa i expandeix la xarxa del Nitbus, que ja té 18 línies i arriba a 18 municipis", afegeix el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB.

Per la seva banda, la regidora de Mobilitat ha celebrat la signatura de l'acord assegurant que "amb aquest servei s'atén una reivindicació històrica d'uns barris de muntanya que durant massa anys no han tingut coberta la seva mobilitat en transport públic en horari nocturn".

Documents relacionats