La T-verda, guardonada

| Tema: Mobilitat sostenible

El servei metropolità ha estat reconegut als Premis Internacionals de Mobilitat

Aquest dimecres 8 de maig la T-verda metropolitana ha estat guardonada amb el premi “Premi Municipi Gran” de la quarta edició dels Premis Internacionals de Mobilitat. El premi reconeix l’innovador programa de la targeta T-verda, un abonament gratuït de transport públic durant 3 anys que es dona als residents de qualsevol municipi de la província de Barcelona a canvi del desballestament del seu vehicle. 

Més de 13.000 turismes i més de 2.000 motocicletes i ciclomotors han estat retirats de la circulació i han fet reduir les emissions amb més de 26 milions de kg de COmenys. Així, el projecte és un exemple de com les iniciatives locals impacten de manera positiva en la mobilitat urbana i la qualitat de l'aire.

Els Premis Internacionals de Mobilitat, organitzats per Empreses per a la Mobilitat Sostenible amb el suport del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, la Fundació CONAMA i la Reial Acadèmia d'Enginyeria, han celebrat la gala de lliurament de premis de la quarta edició.

 

Bones pràctiques i iniciatives en mobilitat

En aquesta quarta edició s’han presentat un total de 100 iniciatives i se n’han premiat 13, corresponents a cadascuna de les categories.

Els projectes premiats han destacat per donar solucions de mobilitat innovadores i diferencials, en què el transport escolar, l'últim quilòmetre i la mobilitat amb bicicleta han estat protagonistes a través de projectes d'impacte que es poden reproduir. També han destacat iniciatives que presenten solucions en relació amb la mobilitat elèctrica, el transport públic, la mobilitat laboral i la intermodalitat.

Els Premis Internacionals de Mobilitat volen distingir les bones pràctiques i iniciatives en mobilitat, tant del sector públic com del privat. Els seus objectius són visibilitzar casos d'èxit i promoure les millors solucions que ajudin a generar resultats amb impactes positius a curt, mitjà i llarg termini, els quals puguin contribuir així a la consecució dels objectius de manera més eficient.

Projectes relacionats
On
Marker
Hotel Westin Palace (Madrid) Plaza de las Cortes, 7, Centro, 28014