II Consell de Mobilitat de l'AMB

| Tema: Mobilitat i transport

Més de 130 experts parlen de contaminació atmosfèrica i de projectes com la Bicivia

Les mesures estructurals i puntuals per combatre la contaminació atmosfèrica han centrat el debat del II Consell de Mobilitat de l'AMB, que ha reunit avui més de 130 experts en mobilitat a la seu de l'administració metropolitana.



Un dels objectius del Consell de Mobilitat de l'AMB és desenvolupar el Pla metropolità de mobilitat urbana (PMMU), que marcarà les estratègies de mobilitat sostenible per al període 2015-2021.

La segona convocatòria d'aquest Consell ha permès debatre, entre altres temes, sobre el protocol metropolità d'episodis de contaminació atmosfèrica i la targeta verda metropolitana, que l'AMB aprovarà properament. Aquest nou títol de transport premiarà amb tres anys de gratuïtat els ciutadans dels 36 municipis que canviïn definitivament el cotxe privat pel transport públic.

Durant la jornada també s'ha presentat el projecte de park&ride metropolità i la Bicivia, projecte de l'AMB per definir els grans eixos pedalables que connectaran, de manera directa i segura, tota la metròpolis.

El Consell de Mobilitat de l'AMB és un òrgan metropolità que va néixer el passat estiu amb la voluntat d'aglutinar tots els agents socials de la metròpolis implicats en la mobilitat i assentar les bases per dibuixar i fer realitat una mobilitat metropolitana molt més neta i sostenible.

Documents relacionats