Els park&ride més ben valorats

| Tema: Mobilitat i transport, Mobilitat sostenible

El RACC dona tres estrelles als aparcaments d'enllaç de Sant Joan Despí i Castelldefels

Imatge d'un dels aparcaments d'enllaç metropolitans

Segons un estudi del RACC que fa una auditoria els park&ride (aparcaments d'enllaç) de la regió metropolitana de Barcelona, els serveis d'aparcament d'intercanvi de l'AMB de Sant Joan Despí i Castelldefels són dels tres més valorats. Aquests aparcaments, que es van posar en marxa el febrer de 2018 com a prova pilot, disposen de places exclusives per a usuaris del transport públic al costat d'estacions ferroviàries i es gestionen via l'app AMB P+R.

L'auditoria del RACC, segons apunta el mateix informe, neix de la necessitat d'analitzar el funcionament i la qualitat dels aparcaments de dissuasió per a vehicles que hi ha a les estacions de ferrocarril de la regió metropolitana de Barcelona, anomenats aparcaments d'enllaç o park&ride. Aquesta auditoria, que ha analitzat 10 d'aquests aparcaments i ha enquestat 500 usuaris, n'avalua l'adequació perquè realment facilitin l'intercanvi modal entre el vehicle privat motoritzat i el transport públic. Amb l'obtenció de la nota global, han estat classificats i són dos dels tres únics aparcaments d'enllaç categoritzats amb tres Estrelles RACC.

"Aquestes dades presentades avui pel RACC posen de manifest el bon camí que segueix l'estratègia metropolitana i l'esforç en infraestructures que estem fent, per facilitar al ciutadà un veritable canvi d'hàbits i apostar pel transport públic. També per a aquells que no poden deixar el cotxe al 100%", explica el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, "tot i que sabem que encara són millorables, com també apunta l'estudi, i que necessitem estendre i ampliar aquest servei a altres municipis metropolitans", també ha recordat Poveda.

"Properament arribaran a cinc municipis metropolitans més: Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern, Gavà, Barberà del Vallès i el Papiol", ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda.

L'estudi del RACC també valora positivament i destaca l'aplicació AMB P+R com a eina de gestió i ús del servei. Aquesta aplicació, disponible per a iOS i Android, gratuïtament, permet a l'usuari fer ús del servei de manera gratuïta i dona a conèixer en temps real el nivell d'ocupació en cada moment i si hi ha disponibilitat de places. 

Documents relacionats