Accessos directes:

Cercador global de l'AMB

El Consell de Mobilitat contra la contaminació

Tornar

| Tema: Mobilitat, Mobilitat sostenible

Es presenta la senyalització per restringir vehicles contaminants i altres iniciatives

Els últims avenços i mesures sobre la mobilitat que posa en funcionament l'AMB per combatre la contaminació atmosfèrica han centrat el tercer Consell de Mobilitat, un òrgan metropolità que aglutina tots els agents socials de la metròpolis implicats en la mobilitat. L'objectiu d'aquest Consell és assentar les bases per fer realitat una mobilitat metropolitana molt més neta i sostenible.


Durant la jornada, l'AMB ha presentat diferents mesures, per assolir aquest objectiu, on destaca una nova senyalització viària per restringir la circulació dels vehicles més contaminants, les primeres proves pilot de zones de baixes emissions locals, també les primeres proves pilot del projecte Park&Ride metropolità i la seva aplicació mòbil, així com nous projectes que s'activaran aquest estiu per estendre l'ús de la bici com un mitjà de transport diari, com el Biciempresa. En aquesta línia recentment el blog de la Bicicleta de l'AMB ha publicat un vídeo on es valorà el projecte #AMBbici que promou l'ús de la bicicleta entre el personal de l'administració metropolitana a través de cessions durant 30 dies de bicicletes elèctriques.

En total, més d'un centenar d'experts han participat en aquest tercer Consell de la Mobilitat, que se celebra tot just un any després de la seva constitució. 

En la seva intervenció al Consell, el vicepresident de Mobilitat i Transports ha conclòs, després de presentar totes les iniciatives que es posen en funcionament per lluitar contra la contaminació atmosfèrica, que "més enllà d'una mera declaració d'intencions, la contaminació de l'aire al territori metropolità de Barcelona és un dels principals reptes que afronta l'administració metropolitana. Nosaltres, coneixedors com som d'aquest problema, no volem, ni pensem eludir la nostra responsabilitat".