A la platja, en bus

| Tema: Platges, Transport públic

Reforç durant l'estiu del servei d'autobús per accedir a les platges

decorativa

Davant l'increment d'afluència d'usuaris a les platges metropolitanes, l'AMB ha ampliat i reforçat, per a la temporada d'estiu, el servei de bus metropolità per accedir a les platges del Prat, Castelldefels, Gavà i Viladecans. Tot plegat, amb l'objectiu de reduir notablement l'ús del vehicle privat, que genera importants congestions i incideix directament en la contaminació atmosfèrica de la metròpolis, i amb la voluntat de convertir el transport públic en la primera opció dels usuaris per accedir a la platja.

 

Del Prat a la platja del Mirador

Des del 18 de maig es posa en funcionament la nova línia PR5 per anar des del centre del Prat de Llobregat fins a la platja del Mirador, cosa que complementa i reforça el servei habitual de la línia PR3

A partir del 25 de juny i fins el 6 de setembre el servei de la PR5 també circularà els dies feiners de dilluns a divendres, cada 30 minuts. Pel que fa a la línia PR3, només funcionarà fins a la platja, els caps de setmana i festius des de l'1 de juny a l'11 de setembre.

Amb la nova línia PR5 i el servei habitual de la línia PR3, la temporada d’estiu d’enguany comptarà amb més servei, més autobusos i més capacitat. Els caps de setmana fins a cinc autobusos per hora i sentit uniran el centre de la vila amb la platja del Prat fins a la platja del Mirador, i els dies feiners de dilluns a divendres d’estiu (juliol i agost) hi hauran quatre autobusos per hora.

La combinació de les dues línies, a més, amplia la cobertura territorial al nucli urbà, fet que permet connectar moltes més parades de manera directa amb la platja.

 

Castelldefels, Gavà i Viladecans

Les línies L94L95 i L96 tindran horaris especials els mesos d’estiu. De l’1 de juny a l’11 de setembre aquestes línies milloren la seva freqüència els caps de setmana i festius. També s’afegeixen expedicions de reforç al servei de la línia L94.

A Viladecans la línia VB4 donarà servei del 7 de juny a l’11 de setembre. Durant l’estiu, la línia VB4 s’afegeix al servei d’autobús de Viladecans, i connecta el nucli urbà de Viladecans des del CAP Maria Bernades fins a la platja de la Murtra (també amb entrada al pàrquing de la platja els dies feiners de dilluns a divendres).

La línia CF2 manté el mateix servei que la resta de l’any i les línies GA1 i GA2 milloren la freqüència els diumenges i festius d’estiu, cada 20 minuts en el tram comú.

El servei serà gratuït durant el cap de setmana per a les línies VB4, GA1 i GA2.

La línia del NitBus N16 donarà servei des de les 23.10 h del front marítim de Castelldefels a Barcelona, passant pel centre de Castelldefels, Gavà i Viladecans. 
 

Enllaços relacionats