Valors socials i ambientals dels parcs
| Tema: Educació ambiental, Parcs
L'AMB elabora una guia didàctica amb 20 valors dels parcs metropolitans

La depuració de l'aire, la mobilitat sostenible, el foment de la biodiversitat, els espais pel lleure, els llocs d'activitats de descoberta o educació per a la sostenibilitat són alguns dels 20 beneficis que es poden obtenir dels parcs metropolitans, espais verds urbans que destaquen tant pels seus grans valors naturals, ambientals i paisatgístics, com per la seva funció social.
Per conèixer aquests valors/beneficis, l'AMB ha editat la "Guia dels valors socials i ambientals dels parcs metropolitans" una publicació que té l'objectiu de facilitar a la ciutadania, en general, i als educadors, mestres i professors, en particular, recursos per conèixer –explicar– d'una manera amena què ens aporten els espais verds urbans. Per a l'àmbit educatiu, la guia té també molta importància en relació amb els continguts curriculars, ja que aquests continguts, enlloc d'explicar-los a l'aula, es poden explicar en els parcs mateixos gràcies a aquesta guia. Fent així dels parcs metropolitans importants espais d'aprenentatge.
Els parcs ofereixen un conjunt de beneficis ambientals i socials que milloren la qualitat de vida i la salut de les persones. En l'àmbit urbà, la presència d'espais verds ajuda al control de diverses variables ambientals, com l'aigua, l'energia o la qualitat de l'aire, i genera un conjunt de serveis que milloren la qualitat de vida i la salut dels ciutadans. Aquesta guia explica els 20 valors/beneficis que podem obtenir dels nostres parcs.
Elaborada des de la Direcció de Serveis Ambientals i la Direcció d'Espai Públic de l'AMB, la Guia està emmarcada dins dels treballs del Pla de sostenibilitat de l'AMB (PSAMB), concretament a l'eix 1: Territori, ecologia i biodiversitat.