Noves activitats sobre qualitat de l'aire

| Tema: Educació ambiental

Tres noves propostes per fomentar bones pràctiques

Imatge de l'activitat
Des de d'aquest curs, el programa "Compartim un futur" disposa de tres noves activitats de l'àmbit de la mobilitat: "Baixem els fums", "RespirAMBicicleta" i "En marxa per la salut ambiental". Totes tenen com a objectiu treballar conceptes de mobilitat sostenible, impacte ambiental i bones pràctiques relacionades amb el transport.

En concret, l'activitat "Baixem el fums" pretén fomentar bones pràctiques destinades a millorar la qualitat de l'aire de les ciutats tot donant a conèixer les competències de l'AMB en l'àmbit de la mobilitat. A través d'un joc, els participants han de defensar en grup l'ús de diversos mitjans de transport necessaris per cobrir els trajectes que els personatges d'una família imaginària, la família Esmou, han de realitzar per desplaçar-se dins d'una ciutat metropolitana fictícia. 

L'objectiu és promoure hàbits de mobilitat sostenible mitjançant la identificació dels impactes sobre la qualitat de l'aire dels diferents vehicles i la proposta de combinacions adaptades a necessitats de transport concretes amb la intenció de reduir les emissions contaminants dels trajectes quotidians tot fent un ús adequat de les infraestructures de transport públic de què es disposa. Al llarg del curs diferents escoles han realitzat aquesta activitat, que ha tingut una molt bona acollida. 

Documents relacionats