De dipòsit a zona forestal

Tornar

| Tema: Educació ambiental

Nova activitat al dipòsit clausurat de la Vall d'en Joan

Imatge de l'activitat
Al llarg de més de tres dècades el Dipòsit controlat de la Vall d'en Joan va rebre fins a 25 milions de tones de residus provinents dels municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'any 2006 es va clausurar, però encara quedava molta feina per endavant. Des d'aleshores s'ha dut a terme un procés de restauració ecològica que combina el control i gestió dels residus que hi ha dipositats (tractament d'aigües i gasos) amb la integració de l'espai al Parc del Garraf.

L'activitat "La Vall d'en Joan: de dipòsit clausurat a espai restaurat, un viatge del passat (1970) al futur (2100)", ens permet conèixer de primera mà com es produeix la transformació d'un dipòsit de residus en una zona forestal. La proposta comença a l'antiga masia de Can Joan, situada al mateix dipòsit, on diversos recursos interactius ens situen l'espai des d'un punt de vista històric i ens permeten conèixer com era, com és i com serà la gestió dels residus al territori metropolità. A continuació, la visita continua a través de les terrasses i miradors per poder comprovar com, de mica en mica, la flora i la fauna recolonitzen l'espai. Amb guies i diferents mètodes d'exploració, es convida els grups a investigar quina vegetació cobreix les terrasses, quins animals hi han trobat el seu hàbitat i quins ocells sobrevolen el dipòsit controlat.