Conveni FCCD 2019 2020

FCCD
Fitxa tècnica
Socis:

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD)

Zona d'actuació:
Europa
Tema:
Educació per la Justícia Global
Pressupost:
37.000 €
Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

En el marc d’aquest projecte es duen a terme les quatre accions següents:

  1. Documental sobre el moviment del 0,7 % per a la cooperació. Elaboració d’un documental sobre el moviment del 0,7 % per a la cooperació internacional per emetre’l a la televisió, als municipis metropolitans i a la resta de Catalunya. Amb aquest document es podrà visibilitzar la reivindicació històrica de dedicar el 0,7 % dels ingressos de les institucions públiques a la cooperació.
  2. Dinamització de la Comissió d’Acció Climàtica. Es constitueix la Comissió d’Acció Climàtica del FCCD, coordinada per l’AMB. En el marc de la Comissió, s’ha fet un diagnòstic de la cooperació local en l’àmbit de l’emergència climàtica en el qual han participat 27 ajuntaments i tres entitats supramunicipals. També s’han elaborat materials per a divulgació i anàlisis del diagnòstic.
  3. Ciutats defensores dels drets humans. És un projecte conjunt entre el FCCD, l’AMB, la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació de municipis catalans i altres institucions i entitats, que vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores dels drets humans. S’ha desenvolupat en dues edicions, la tardor del 2019 i la primavera del 2020.
  4. Enfortiment de la governança del FCCD. La 38a Assemblea General Ordinària del FCCD, celebrada el 21 de juny del 2017, va aprovar el Pla estratègic 2017-2020. Es tracta d’una eina de planificació per als propers quatre anys, que ha de permetre al Fons esdevenir una entitat de serveis per als ens locals socis en els aspectes en què aquests han valorat que pot ser una eina útil per a les seves polítiques públiques de cooperació al desenvolupament i solidaritat internacional, adaptat a la diversitat de necessitats i realitats del mapa municipalista català, i que aporti el valor afegit que li permeti consolidar el seu lloc en el divers mapa d’actors públics de cooperació existents a Catalunya.

En particular, l’AMB, en el període 2019-2020, dona suport a l’enfortiment dels ajuntaments que formen part de l’associació, especialment el suport als nous regidors i regidores de cooperació.