• | Tema: Planificació territorial

  La ciutadania tindrà veu aquesta tardor per fer aportacions sobre el futur urbanisme metropolità

  Aquest dilluns es reemprenen les sessions participatives de l'avanç del PDU metropolità, un document que recull els eixos estratègics del futur urbanisme metropolità, que el Consell Metropolità va aprovar el passat 27 de març del 2019. S'inicia amb una sessió de presentació en el Col·legi d'Ambientòlegs (COAMB) on el debat se centrarà en la infraestructura verda metropolitana.

 • | Tema: Participació

  S'inicia el procés de participació ciutadana del PDU Metropolità als municipis de la Vall Baixa i l'Ordal

  Sant Feliu de Llobregat acollirà el pròxim 25 de setembre una jornada de participació ciutadana amb l'objectiu de donar veu a la ciutadania i ajudar a divulgar els continguts de l'avanç del PDU metropolità. Els ciutadans podran contrastar, debatre i fer aportacions a les propostes del futur Pla director urbanístic. Aquesta serà la primera sessió d'un seguit de jornades participatives que es portaran a terme al llarg de tot el trimestre i que recorreran tota l'àrea metropolitana de Barcelona. Quan s'acabi el període d'informació pública del Pla, està prevista una sessió de retorn, en què es recolliran els resultats del procés de participació que han aportat cadascun dels agents.

 • | Tema: Contaminació

  Barcelona i quatre municipis més de l'àrea metropolitana de Barcelona volen regular la circulació dels vehicles més contaminants els dies laborables a partir de l'1 de gener per millorar la qualitat de l'aire i la salut pública

  El govern municipal ha presentat la proposta d'ordenança que permetria la posada en marxa, el primer dia de l'any 2020, de la zona de baixes emissions, coincidint amb el decret de situació d'emergència climàtica a Barcelona. Els ajuntaments de l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Cornellà de Llobregat i Esplugues de Llobregat també estan tramitant ordenances amb la mateixa finalitat. Aquestes ordenances, coordinades per l'AMB, tenen la finalitat de reduir la contaminació ambiental i preservar i millorar la qualitat de l'aire i la salut pública. El darrer informe d'avaluació de la qualitat de l'aire de l'Agència de Salut Pública de Barcelona xifra en més de 350 les morts per un excés de contaminació el 2018 a Barcelona. La zona de baixes emissions Rondes de Barcelona serà la primera de l'Estat on s'aplicarà aquesta mesura, que ja funciona a ciutats europees com Londres, Berlín, Amsterdam o Roma, entre d'altres. Les sancions per incompliment podran anar dels 200 euros fins a més de 1.800 euros. La iniciativa s'emmarca dins de l'acord institucional entre la Generalitat de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Barcelona, amb l'objectiu, entre d'altres, de reduir en els propers 15 anys un 30 % de les emissions a l'atmosfera de contaminants d'efecte local, principalment NO2 i PM10.

 • | Tema: Urbanisme

  L'AMB exposa els projectes metropolitans a la biennal d'arquitectura i urbanisme de Seül juntament amb 80 ciutats i àrees metropolitanes d'arreu del món

  La Biennal s'organitza en quatre eixos al voltant del concepte de "ciutat col·lectiva" i l'AMB està emmarcada en l'eix de "l'exposició de ciutats". L'AMB presenta el seu model de ciutat a través de diferents projectes relacionats amb les competències metropolitanes, com urbanisme o mobilitat. Els visitants podran conèixer i endinsar-se a la realitat de la metròpolis de Barcelona des d'aquest dissabte i fins el 10 de novembre, on s'estima que hi passin més de mig milió de persones.

 • | Tema: Bicicleta

  L'AMB crea un mapa col·laboratiu de la bicicleta

  Aquesta nova eina online recull els serveis que hi ha a la Metròpolis de Barcelona entorn de la bicicleta.

 • | Tema: Rondes

  Actuacions de pavimentació a les rondes de Barcelona aquest cap de setmana 17 i 18 d'agost

  Entre les 15.00 hores del dissabte 17 d'agost i les 15.00 hores del diumenge 18 d'agost, es farà la pavimentació de la B-20 (ronda de Dalt):

 • Creix la demanda d'usuaris per arribar a l'aeroport en transport públic

  Continua creixent el nombre d'usuaris per desplaçar-se a l'aeroport de Barcelona amb els diferents mitjans de transport públic de l'AMB. L'Aerobús, el Bus Metropolità diürn, el Nitbus i el Metro segueixen guanyant passatgers per accedir a aquesta infraestructura.

 • | Tema: Bicicleta, Mobilitat i transport

  L'AMB posa en marxa a Sant Joan Despí el primer local comercial per aparcar bicicletes particulars, vinculat al Bicibox

  La nova instal·lació es troba a l'avinguda de Barcelona, 81, i ofereix 88 places d'aparcament, una part per a usuaris Bicibox i l'altre per a veïns del municipi. Després de l'èxit de l'aparcament de Gavà, l'AMB obre aquest nou format en local comercial i es continua expandint: properament, a Sant Cugat del Vallès i en tres estacions de metro.

 • | Tema: AMB - Institucional

  Aprovació del cartipàs de l'AMB per al mandat 2019-2023

  Aquest nou mandat l'AMB passa de set a vuit àrees de govern, amb la creació de la nova Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques