Visita de Lesvos Solidarity

| Tema: Cooperació internacional

L'ONG grega es va constituir arran del gran flux de persones refugiades a l'illa de Lesbos

Un dels moments de la visita de Lesvos Solidarity

Entre els dies 19 i 22 de febrer  una delegació de l'ONG Lesvos Solidarity ha fet una visita a l'AMB dins del projecte "Reciclatge a Lesbos: una estratègia per garantir els drets de les persones refugiades i els drets ambientals", una de les accions de la cooperació metropolitana destinades a l'àmbit del refugi a la Mediterrània, a la qual l'AMB dona suport.

Solidaritat i compromís per garantir els drets de les persones refugiades i els drets ambientals

Lesvos Solidarity és una associació que es va constituir arran del gran flux de persones refugiades a l'illa de Lesbos a partir del 2015. Aquesta ONG opera en el Pikpa Camp, on proporciona ajuda humanitària als refugiats més vulnerables, les famílies amb infants, les dones embarassades, persones amb discapacitats i malalts o amb greus problemes.

Lesvos Solidarity també desenvolupa accions de solidaritat i sensibilització pública tant per a la  població local com refugiada, amb aquest objectiu ha creat el Centre de Suport "Mosaik" al centre de Mytilini.

L'objectiu d'aquest projecte és contribuir a l'enfortiment de l'estratègia de reciclatge social dels residus originats per la crisi humanitària a Lesbos i per fer-ho es treballa en una doble línia.

Per un costat, es duu a terme formació en reciclatge i tècniques productives per donar suport psicosocial als refugiats. Per un altre costat, s'elabora i s'implementa una estratègia per aconseguir la sostenibilitat del projecte productiu Vies Segures mitjançant el qual s'elaboren i es comercialitzen productes fabricats amb armilles salvavides.

Aquest projecte involucra 80 refugiats i locals (el 80% són refugiats) que treballen conjuntament, i en el procés s'incorporen estratègies encaminades a l'apoderament i equitat entre dones i homes, així com a les diversitats funcionals i culturals.

La visita de les dues representants de Lesvos Solidarity, Stamatia Kontoleontos i Hrysoula Panousiadou, ha ocupat una agenda basada en reunions amb responsables de comerç solidari d'una sèrie d'entitats catalanes per donar a conèixer els productes que s'elaboren a Lesbos i promocionar-ne la venda a través seu, s'han fet entrevistes amb diferents mitjans de comunicació i s'ha participat en una conferència col·loqui a l'Escola Massana amb el títol Com, des del disseny, podem contribuir als drets de les persones refugiades?

Documents relacionats