Sensibilització sobre residus a Mennieh

| Tema: Cooperació internacional, Residus, Sostenibilitat

Més de 14.000 alumnes de 28 escoles formats per millorar la qualitat del reciclatge

Durant els dos últims mesos, una campanya de sensibilització de la Unió de Municipis de Mennieh (el Líban) ha destacat la importància de separar residus a la font, amb l'objectiu de millorar la qualitat de les escombraries recollides per al reciclatge. Aquesta campanya, implementada per MedCities amb el suport de l'AMB i l'ACCD, ha implicat 28 de les 31 escoles i instituts de la zona.

La campanya ha involucrat 126 voluntaris, que han rebut formació sobre la separació de residus i sobre la dinamització d'activitats de sensibilització. Els voluntaris també han rebut materials adaptats a grups d'edat específics que van des de l'edat preescolar fins al grau 12. Els voluntaris han realitzat prop de 600 sessions de diversos tipus, arribant a més de 14.000 estudiants.

Paral·lelment a la posada en marxa d'aquesta campanya de sensibilització, s'han distribuir prop de 300 contenidors de classificació a les escoles i instituts, que ara formaran part d'una ruta de recollida de residus separats. L'objectiu general és minimitzar la quantitat de reciclables que arriben a l'abocador i assegurar-se que només s'envien els materials adequats per al seu reciclatge.

La recollida i el tractament de residus s'han convertit en un gran repte per la Unió després del fort augment de la població dels sirians desplaçats, que sumen una població de prop de 35.000 persones a les 100.000 que ja hi vivien.

Aquesta iniciativa complementa un projecte INTAJ 3 de l'ONG Mercy Corps de l'ajuda humanitària, que s'està duent a terme a la Unió de Municipis de Mennieh. El projecte pretén estimular una cooperació efectiva entre les autoritats locals, la societat civil i el sector privat per fomentar pràctiques positives en la gestió i reciclatge de residus sòlids, i millorar la qualitat d'aquests serveis.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Mennieh (el Líban)