Reunions amb els municipis

| Tema: AMB

Collboni debat amb els representants municipals temes d’actualitat metropolitana

El president de l’AMB, Jaume Collboni, manté reunions amb representants de diversos municipis del territori metropolità i de la seva àrea d’influència per parlar sobre els desafiaments actuals i oportunitats de generar polítiques comunes que ajudin a millorar la qualitat de vida de la població.

Recentment, Collboni ha mantingut converses amb representants del Masnou i del Prat de Llobregat.

 

La ciutat dels 5 milions

Collboni s’ha reunit amb la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament del Masnou i portaveu del grup municipal socialista, Maria Llarás. Malgrat no formar part de l’àrea metropolitana de Barcelona, aquest municipi està plenament immers en les dinàmiques metropolitanes, ja que és fronterer amb Montgat, que sí que hi està inclòs. En aquest sentit, Collboni ha manifestat que, posant com a fita de la “ciutat dels 5 milions”, equivalent a la regió metropolitana, en els propers anys caldrà establir polítiques verticals que permetin al Masnou, igual que a molts municipis amb una relació similar amb l’AMB, optimitzar serveis essencials com la mobilitat.

 

Sequera i ZBE, temes d'actualitat al Prat

El president de l'AMB també s’ha entrevistat amb Juan Pedro Pérez Castro, portaveu del Grup Municipal Socialista i tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Institucional i Projectes Urbans del Prat de Llobregat. En aquesta ocasió la conversa també ha tractat temes d’actualitat metropolitana, com és la greu sequera que pateix el territori. El Prat ocupa una posició estratègica en aquest assumpte, ja que acull infraestructures de vital importància, com l’EDAR – ERA del Llobregat. 

Un altre dels temes tractats ha estat l’establiment de zones de baixes emissions. Seguint el model de la ZBE Rondes de Barcelona, El Prat està enllestint, amb assistència de l’AMB, una ZBE d’àmbit local que hauria d’entrar en funcionament aquest 2024.
 

On
Marker
Seu de l'AMB Barcelona