Reunió de treball del SIDIG-MED

| Tema: AMB

Cooperació Euromediterrània en agricultura urbana i periurbana social

Horts urbans metropolitans
Horts urbans metropolitans | AMB
Els passats dies 26 i 28 de maig es va celebrar a la ciutat de Barcelona, a la seu de l'AMB, la segona reunió de treball del projecte europeu SIDIG-MED, en el marc del Programa de Cooperació del nord i sud de la Mediterrània, ENPI CBCMED.

El projecte SIDIG-MED es basa en l' intercanvi d'experiències i la realització d'un projecte pilot sobre l'agricultura urbana i periurbana social (UPA). El projecte aposta pel diàleg social i intercultural a través d'actuacions de desenvolupament local, en aquest cas, relacionades amb l'agricultura urbana.

Hi participen quatre territoris: Jordània, Tunísia, Itàlia i Espanya.

La reunió de treball va girar entorn del projecte de l'AMB que se centra en la construcció d'horts públics a la zona del riu Llobregat que es gestionaran amb ONG's locals, associacions i fundacions que treballen per la inclusió social. Els membres de SIDIG-MED que van participar en les reunions i visites tècniques vinculades a aquest projecte. Van participar, els socis d'Amman- Jordània, el municipi de Roma-Itàlia, ESMO-Itàlia, Mahdia-Tuníssia i els tècnics de l'AMB.

El projecte SIDIG-MED,  cofinançat en un 90% per la UE, està coordinat i liderat pel Royal Botanic Garden (RBG) de Tell Ar- Rumman a Jordània.

Entrevista a la princesa Basma bin Ali, presidenta del RBG

La jornada de treball va comptar amb la presència de la princesa Basma bin Ali de Jordània, representant de la casa reial Jordana i presidenta del RBG. Basma bin Ali va donar la seva opinió sobre aquest tipus de col·laboracions i va destacar la importància de la cooperació entre el nord i el sud de la Mediterrània.

Documents relacionats