Projecte UP-STAIRS

| Tema: Relacions internacionals

L'AMB s'invluocra en el desenvolupament de models econòmics escalables

Plaques solars al terrat d'un edifici

Darrerament s'ha aprovat el projecte UP-STAIRS (UP-lifting Communities: Structuring collective Action for Sustainable local Transition and Identifying Regulatory Solutions for adopting frontier technologies and disruptive business models), finançat pel programa Europeu Horizon 2020 i que compta amb la participació de l'AMB.

La iniciativa té com a objectiu generar confiança entre els consumidors vers les tecnologies relacionades amb l'eficiència energètica i les energies renovables. L'administració metropolitana s'hi implicarà a través de l'Àrea d'Ecologia, que hi participarà de manera transversal, i també desenvoluparà models econòmics escalables per sostenir mesures vinculades a l'energia renovable. Així mateix, treballarà en la implementació i coordinació d'una prova pilot i en la digitalització del servei energètic UP-STAIRS per identificar barreres reguladores. Finalment, s'encarregarà de la difusió de resultats, conjuntament amb altres socis del projecte.

El projecte està liderat per la University College Cork i mobilitzarà un total de 10 socis europeus públics i privats, provinents de 7 països diferents. Està previst que es posi en marxa el setembre de 2020 i tindrà una durada de 36 mesos. El pressupost total serà de 2.018.307,50 euros, 182.750 dels quals seran gestionats per l'AMB.

Comunitats energètiques sostenibles
Per tal de fer realitat aquesta aposta per les energies netes, UP-STAIRS promourà el creixement de les anomenades comunitats energètiques sostenibles.

En les comunitats energètiques sostenibles, els diferents actors participen de manera comunitària en la producció, distribució, venda i inversió d'energies renovables, fet que genera beneficis compartits a escala local, com ara noves oportunitats laborals. Per aconseguir reforçar la confiança dels consumidors en aquests models, s'iniciarà una prova pilot amb 5 comunitats d'uns 2.000 consumidors cadascuna, per aconseguir trencar les barreres legals i financeres que en limiten la difusió.

Documents relacionats
Programes o projectes relacionats
  • PROJECTE UPSTAIRS
    Zona d'actuació:
    Europa
    Tema:
    Desenvolupament urbà sostenible
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)