Projecte CAMELOT

| Tema: Relacions internacionals

L'AMB seleccionada per participar en aquest nou projecte sobre fons europeus i ciutadania

Projecte FEDER

L'AMB ha estat seleccionada per participar al projecte CAMELOT (Cities And Metropolis in Europe Labouring Onward Together) del programa Europe for Citizens.

En concret, l'AMB hi exposarà la seva experiència en gestió de fons europeus com el FEDER o altres projectes transnacionals cofinançats per la Unió Europea. També hi aportarà l'experiència d'ajuntaments i d'altres actors metropolitans.

Fons europeu i ciutadania

El projecte busca apropar els fons de la política de cohesió europea a la ciutadania per tal de promoure'n la participació activa i fomentar un sentiment d'inclusió i proximitat a Europa. CAMELOT pretén proporcionar a la ciutadania els coneixements suficients perquè participin en la vida metropolitana i europea de manera més conscienciada i madura, i d'aquesta manera s'adonin de les oportunitats que ofereix la participació activa i de com Europa, a través dels diferents fons de finançament, pot incidir en una millora de la qualitat de vida de les ciutats i dels habitants.

Les àrees metropolitanes que conformen el parternariat són Milà, que lidera el projecte, i també Porto, Stuttgart, Zagreb, Riga, Bari, Gdansk i Craiova. Aquesta iniciativa continua els treballs duts a terme amb el projecte MEANING del mateix programa. Durant 24 mesos s'organitzaran nou esdeveniments internacionals que pretenen involucrar activament la ciutadania i diferents actors del territori, i en especial els sectors més joves.

El projecte tindrà una durada de 24 mesos (març de 2020 – abril de 2022) i un pressupost total de 148.680 €, dels quals l'AMB en rebrà 17.640 €. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats