Pressupost europeu 2021-2027

| Tema: Relacions internacionals

Es presenten les oportunitats d'aquest pressupost per a les ciutats

El passat 16 d'octubre l'eurodiputat polonès Jan Olbrycht, president del Urban Intergrup del Parlament Europeu, va presentar les prioritats del pressupost 2021-2027 i les oportunitats per als ajuntaments i les àrees metropolitanes.

Durant la sessió, Olbrycht va destacar el paper que les àrees metropolitanes estan jugant a Europa, tot i no tenir el reconeixement institucional que mereixen. Per aquest motiu va destacar la importància de xarxes com la European Metropolitan Authorities (EMA) que promou l'AMB.

El nou marc financer plurianual de la UE 2021-2027 i els fons del programa de reactivació Next Generation EU suposaran una inversió de 1.824,3 bilions d'euros que arribaran als territoris de la UE mitjançant diferents polítiques.

L'acte va comptar amb la participació del vicepresident de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB, Ernest Maragall, que va presentar Olbrycht, i amb Antoni Segura, president del CIDOB. Aquest acte forma part del conveni de col·laboració entre l'AMB i el CIDOB.

Documents relacionats