Polítiques europees més metropolitanes

| Tema: Relacions internacionals

Conferència per impulsar la dimensió urbana i metropolitana de les polítiques europees

Imatge general dels participants posant davant de càmera

La xarxa European Metropolitan Authorities EMA de la qual l’AMB és la principal impulsora, coorganitza una sessió amb la xarxa de metròpolis METREX sobre "Com fomentar la dimensió urbana i metropolitana de les polítiques europees".

Aquesta sessió es realitza a Brussel·les el 24 de gener dins de la conferència d’alt nivell "Una Política Urbana Europea Adequada per al Futur" organitzat sota l’auspici de la Presidència Belga de la Unió Europea, on participen més de 40 alcaldes, presidents i representants de metròpolis d’arreu d’Europa així com representants de les institucions europees i les xarxes de ciutats.

També l'EMA, representada per Schuurmans-Wijdeven, alcaldessa de Haarlemmermeer de l'Àrea Metropolitana d'Amsterdam MRA prendrà part en una roda de premsa internacional amb altres xarxes europees. Justament l’MRA i serà la metròpolis que acollirà el fòrum de l’EMA que es realitzarà enguany, en la seva novena edició, el dia 21 de novembre.

 

Reptes urbans i metropolitans

Aquest esdeveniment a Brussel·les proporciona una oportunitat única a l'EMA per amplificar la veu metropolitana amb el suport de la presidència Belga de la UE. Durant l'esdeveniment, diversos alcaldes, presidents i representants polítics europeus signaran una declaració política que destaca la importància de les polítiques urbanes i metropolitanes per al futur d'Europa.

La declaració política estableix quins són els reptes urbans i metropolitans que les polítiques europees haurien d’incorporar i, estableix quines són les prioritats per aconseguir unes metròpolis més justes, sostenibles i productives. 

Les accions que destaquen per dur a terme aquestes prioritats són la promoció d’habitatge sostenible, assequible i de qualitat; la lluita contra la desigualtat de gènere i la promoció de la inclusió social; la lluita contra el canvi climàtic, la renaturalització i la recuperació de la biodiversitat; i el desenvolupament una política de mobilitat segura, sostenible i inclusiva. 

El document finalitza amb un seguit de recomanacions dirigides a les institucions europees per al mandat polític europeu 2024-2029, amb l’objectiu d’integrar els reptes metropolitans a les polítiques europees.

Enllaços relacionats
On
Marker
Egmont Palace