Jornades sobre desenvolupament metropolità

| Tema: Espais públics urbans, Relacions internacionals, Urbanisme

AViTeM cel·lebra a Barcelona el tercer seminari d'alt nivell sobre el desenvolupament urbà i territorial a la Mediterrània

Del 24 al 28 d'octubre, AViTeM (Agència per a les ciutats i territoris mediterranis sostenibles) ha organitzat a Barcelona, amb la col·laboració de MedCities, el tercer seminari del cicle 2016 de seminaris d'alt nivell sobre el desenvolupament urbà i territorial a la Mediterrània, dirigit a càrrecs electes, responsables metropolitans i regionals, acadèmics i investigadors de renom de la Mediterrània.

Aquest seminari ha permès als participants comprendre els  canvis profunds en el procés de metropolització que ha viscut l'àrea de Barcelona i les respostes aportades pels professionals i responsables de les polítiques d'ordenació del territori que hi han participat. Al llarg de tota la setmana els participants han pogut conèixer in situ alguns dels projectes implementats al territori metropolità, com el desenvolupament del barri del Poblenou i el 22@ (a Barcelona) o del barri de la Mina (a Sant Adrià de Besòs). S'ha debatut entorn de la governança i la manera en què l'AMB ha pogut gestionar el ràpid creixement urbà i desenvolupar un pla estratègic des de les diferents vessants econòmica, ambiental, de la mobilitat.. i com s'han coordinat els diferents agents públics i privats del territori per a desenvolupar estratègies conjuntes entre les institucions i la societat civil.

La presentació de l'AMB, de les seves competències i dels reptes del territori metropolità, ha anat a càrrec de Francesc Magrinyà, director de Planificació Estratègica de l'AMB. També hi ha participat Héctor Santcovsky, director de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, que ha exposat les principals línies estratègiques per fomentar l'activitat econòmica, l'ocupació i la creació d'empreses al territori. El 26 d'octubre els participants al seminari han pogut assistir a l'acte commemoratiu del 25è aniversari de MedCities. I la darrera jornada ha girat entorn dels territoris urbans sostenibles; Carles Conill, director de Mobilitat Sostenible de l'AMB, hi ha exposat l'estratègia de transició energètica, mobilitat sostenible i canvi climàtic de la metròpolis. Xavier Segura ha presentat les principals actuacions de l'espai públic metropolità. I el debat de clausura, en què han participat Santcovsky i Josep Maria Carrera, director de l'Àrea de Presidència, entre d'altres, ha girat entorn del projecte Metròpolis Barcelona.

Des del 2014, AViTeM organitza un cicle anual de seminaris sobre desenvolupament urbà i territorial a la Mediterrània per a responsables polítics i alts executius que afronten reptes comuns, amb l'objectiu de promoure l'intercanvi d'experiències des de la reciprocitat, el debat i l'aprenentatge en els diferents enfocaments de projectes urbans a totes les escales territorials.

Documents relacionats
Enllaços relacionats