Greening for Change

| Tema: Canvi climàtic, Relacions internacionals, Sostenibilitat

Conferència Green Leaf: Cornellà de Llobregat model de ciutat verda

Assistents en bicicleta pel riu Llobregat

El passat 7 i 8 de febrer a les instal·lacions del Citilab a Cornellà de Llobregat es va a dur a terme la conferència Greening for Change: experiències de les ciutats Green Capital & Green Leaf organitzada per l'Ajuntament de Cornellà juntament amb l'AMB, en col·laboració amb la Comissió Europea i la Diputació de Barcelona. L'objectiu de les jornades va ser donar a conèixer les pràctiques en sostenibilitat urbana que realitzen les ciutats que han estat guardonades amb el premi Green Leaf i Green Capital.

Cornellà de Llobregat ha obtingut el premi European Green Leaf 2019, conjuntament amb la ciutat holandesa de Horst aan de Maas. El reconeixement s'atorga basant-se en els esforços realitzats en aspectes com el canvi climàtic i gestió energètica, mobilitat urbana sostenible, naturalesa i biodiversitat, qualitat de l'aire, residus, gestió de l'aigua i economia circular.

Ciutats metropolitanes sostenibles com a actors principals contra el canvi climàtic

La primera jornada realitzada el dia 7 de febrer, es va atorgar oficialment el premi a l'alcade de Cornellà, Antonio Balmón, per part de la directora general de Medi Ambient de la Comissió Europea, Joanna Drake. Durant aquesta primera jornada també es va debatre sobre la rellevància dels premis en el marc de les polítiques de medi ambient a les ciutats europees, així com el significat i la importància de promoure ciutats més sostenibles. Per acabar la jornada, els participants van realitzar una visita als voltants del CitiLab per mostrar els avanços que s'estan fent quant a la transformació de la ciutat, principalment en la promoció d'espais verds i l'impuls de la biodiversitat en l'àrea urbana.

El  dia 8 de febrer es va fer la segona jornada, en la qual es va emfatitzar la importància de les infraestructures verdes i blaves a les ciutats, així com la importància de les ciutats com a actors principals en la lluita contra el canvi climàtic. L'esdeveniment va finalitzar amb una visita guiada amb bicicleta pel Parc Riu Llobregat on els participants van tenir l'oportunitat de conèixer el Parc Agrari del Baix Llobregat, on es conreen productes agrícoles per a un consum de proximitat.

Documents relacionats
On
Marker
Citilab Cornellà de Llobregat