Estat global de les metròpolis

| Tema: Relacions internacionals

L'AMB participa en una reunió d'experts sobre àrees metropolitanes d'ONU-Hàbitat

Els dies 17 i 18 d'octubre ONU-Hàbitat i l'Àrea Metropolitana del Valle de Aburrá van organitzar la reunió de llançament del procés que ha de permetre preparar l'Informe sobre l'estat global de les metròpolis que es presentarà l'octubre del 2020.

En aquesta trobada a Medellín, hi van participar més de 40 experts de diferents llocs del món i hi va haver una nodrida representació d'àrees metropolitanes com Montreal, Medellín, Guadalajara, San Salvador, Quito, Bamako, el Caire o Barcelona. Aquest informe té per objectiu demostrar la necessitat de treballar a escala metropolitana per donar responsta a alguns dels problemes als quals han de fer front les grans ciutats. Entre els eixos que es van treballar destaquen les polítiques, la governança, la planificació i el finançament de les metròpolis.

Segons ONU-Hàbitat s'estima que el 2050 dos terços de la humanitat viurà en zones urbanes i actualment al món existeixen 579 àrees metropolitanes on hi viuen 1.800 milions de persones, és a dir el 45 % de la població urbana mundial.

La reunió de Medellín va cloure amb la signatura d'una declaració per part dels diferents representants.

Documents relacionats
On
Marker
Medellín (Colòmbia)