Espai públic a El Salvador

| Tema: Cooperació internacional

L'AMB participa al Foro metropolitano de espacios públicos: ciudades inclusivas, sostenibles y seguras

Imatge de la notícia

El 14 de maig va tenir lloc a la capital salvadorenca el Foro metropolitano de espacios públicos: ciudades inclusivas, sostenibles y seguras, organitzat pel Consejo de Alcaldes del Área Metropolitana de San Salvador i la seva Oficina de Planificación COAMSS/OPAMSS i l'AMB, en el marc del projecte d'espais públics que s'està executant a l'àrea metropolitana de San Salvador.

Al llarg de la jornada es va reflexionar sobre el interrogants següents: Quina metròpolis volem? Com haurien de ser les metròpolis perquè garanteixin els drets humans de totes les persones? Quins són els canvis estratègics per avançar cap el dret a la ciutat?

La presència de l'AMB en aquesta trobada es produeix dins d'una visita tècnica del Servei de Cooperació Internacional per fer diverses activitats i el seguiment de projectes en marxa a l'àrea metropolitana de San Salvador en els àmbits de gestió de residus, espai públic i mobilitat. Així, es van visitar dues places de municipis metropolitans, on es va intervenir per incorporar espais públics equitatius, inclusius, segurs i sostenibles. Un projecte que ja ha finalitzat.

Optimització de recursos i estratègia: elements clau

En les diferents ponències es van presentar experiències transformadores d'espai públic a Guatemala, Mèxic, Costa Rica i Xile. Es va fer especial èmfasi a identificar i dissenyar intervencions estratègiques amb escassos recursos, que contribueixen a avançar cap un nou model de ciutat i metròpolis. 

En la taula rodona final es va reflexionar sobre els reptes compartits entre els diferents territoris, la identificació d'intervencions estratègiques que impulsen canvis de model, els rols dels diferents actors en l'espai públic, la governança i governabilitat local als espais públics, els processos participatius i l'equitat entre homes i dones en les intervencions.

Com a activitat paral·lela, el dia anterior, 13 de maig, es va dur a terme l'acció Vivir la Ciudad, que va consistir en un recorregut per l'àrea metropolitana de San Salvador per tal de visitar diferents espais públics i reflexionar sobre la rehabilitació de carrers, parcs i el centre històric de San Salvador.

La participació al fòrum va ser diversa i plural, ja que van tenir presència representants d'institucions públiques, ajuntaments i ministeris, empreses, societat civil organitzada i universitats. 

Documents relacionats
On
Marker
San Salvador