El PMMU al GO SUMP

| Tema: Mobilitat sostenible, Relacions internacionals

L'AMB presenta el seu programa de mobilitat a Nicòsia

Diverses persones al voltant d'una taula amb ordinadors

El 27 de març, l'AMB va participar en un techcamp a Nicòsia sobre mobilitat sostenible, i es va centrar en el Programa metropolità de mobilitat urbana PMMU per contribuir al debat sobre mobilitat sostenible a la Mediterrània que, dins del projecte GO SUMP, va tenir lloc en la conferència CIRCLE/SMILE2019 ("Reptes de les illes en l'era de l'economia circular. Sisena conferència de la mobilitat sostenible i el transport intel·ligent").

La presentació es va dur a terme com a part de les activitats que Interreg-MED Urban Transports Community (UTC) i MedCities, conjuntament amb CODATU, han fet en aquesta conferència.

La conferència CIRCLE/SMILE va reunir més de 300 participants, ministres, alcaldes, representants de la UE i DG MOVE, projectes d'innovació de la UTC i MED Green Growth, socis del projecte GO SUMP, així com associats, universitats i altres experts mediterranis. El techcamp es va adreçar als membres de la UTC a fi de presentar i provar les eines ICT desenvolupades en les seves activitats a la regió mediterrània.

El seminari i la conferència pretenien reforçar l'intercanvi i la transferència de coneixements entre tècnics i experts en mobilitat urbana a la Mediterrània. Els membres de MedCities que van participar a les sessions: Larnaka, Limassol, Sfax, Palma, Màlaga i l'AMB, van introduir els diversos perfils urbans i contextos de mobilitat per compartir els reptes i les solucions. A més, durant les sessions els experts van presentar les últimes iniciatives i projectes en matèria d'intervenció urbana i planificació de la mobilitat, i es va avaluar el potencial de replicació dels principals resultats i lliçons apreses.

Capitalitzar els resultats d'Interreg-MED

A la conferència es va poder discutir la replicació i l'adaptabilitat de les bones pràctiques i  les ciutats participants van presentar-hi diverses eines. Per exemple, l'eina MOTIVATE i el treball fet a Larnaka van ser analitzats en profunditat per Palma, per veure si el podia replicar en el pla de mobilitat que està preparant. A més, Sfax, Palma i les regions metropolitanes que treballen en el projecte SMART-MR van rebre l'eina REMEDIO amb grans expectatives de replicabilitat en els seus contextos urbans respectius.

Els intercanvis directes entre ciutats i projectes, conjuntament amb el debat generat, van servir per forjar llaços entre els participants i poder capitalitzar els resultats d'Interreg-MED a altres territoris de la mediterrània.

Un dels propers esdeveniments relacionats tindrà lloc de l'11 al 13 de juny de 2019 a Barcelona, on s'oferirà un curs avançat en mobilitat sostenible.

En el marc de les activitats de capitalització i community building del projecte GO SUMP, es faran una sèrie de cursos avançats en mobilitat sostenible adreçats a ciutats mediterrànies, amb l'objectiu de consolidar la capacitació i la transferència de pràctiques urbanes dins de la Interreg-MED Urban Transport Community (UTC).

Es posarà èmfasi a implicar les ciutats del sud de la Mediterrània per a la promoció de polítiques més sòlides en matèria de mobilitat sostenible en entorns urbans similars. Hi haurà dos aspectes clau identificats per la UTC, els quals seran desenvolupats en dos cursos avançats de formació paral·lels: Finançament de la Mobilitat Sostenible i Nexes de Turisme i Mobilitat.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Programes o projectes relacionats
  • Logo Interreg Urban transport
    Zona d'actuació:
    Europa
    Tema:
    Mobilitat i transport
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)
On
Marker
Filoxenia Conference Center, Kareas (Xipre)