El Baix Llobregat metropolità

| Tema: AMB

Colau obre "El Baix Llobregat a debat" refermant el compromís metropolità amb la comarca

Ada Colau, presidenta de l'AMB ha destacat la importància de la cooperació entre la comarca del Baix Llobregat i l'àrea metropolitana en igualtat de condicions. Així ho va dir durant la ponència inaugural del congrés "El Baix Llobregat a Debat", que se celebra durant els dies 8 i 9 de juliol a Sant Feliu de Llobregat i que vol analitzar el paper del Baix Llobregat dins de l'àrea metropolitana i Catalunya a nivell social, econòmic i cultural.

Colau va destacar alguns dels temes principals de l'àmbit metropolità com ara la mobilitat, la lluita contra la contaminació atmosfèrica i la creació de polítiques socials que fomentin la ocupació

La presidenta de l'AMB ha destacat la importància estratègica de la comarca, reconeixent-la com un dels nuclis socioeconòmics més importants de Catalunya i ha destacat l'important paper de l'AMB pel que fa a la col·laboració entre municipis.

La presidenta de l'AMB ha identificat a la seva ponència la mobilitat pública, de qualitat i sostenible com un dels reptes principals, posant un accent especial en la renovació de la xarxa de Rodalies. També ha posat un especial èmfasi en la lluita contra la contaminació atmosfèrica "un assumpte que no entén de fronteres polítiques ni territorials, i que ens afecta a tots, posant en risc la salut i la qualitat de vida".

Finalment, i després de fer esment, també, de les polítiques actives d'habitatge i d'eficiència energètica, Colau ha destacat trets que "són genuïnament, la identitat del Baix Llobregat: el paper de pilar ambiental, amb ecosistemes com el Llobregat i Collserola, l'enorme pes agrícola i industrial, i el valor més important: la seva gent, lluitadora, amb una llarguíssima tradició associativa i amb un paper fonamental en el futur de l'àrea metropolitana de Barcelona".

Documents relacionats
On
Marker
Palau de Can Falguera (Sant Feliu de Llobregat) 08980, Sant Feliu de Llobregat