EIT Urban Mobility

| Tema: Relacions internacionals

L'AMB presenta diverses propostes sobre innovació en mobilitat urbana

Imatge de la notícia

L'AMB s'ha presentat a la primera convocatòria de projectes de la comunitat d'innovació en mobilitat urbana de l'EIT com a soci de cinc propostes sobre innovació en mobilitat com són: la regulació de la mobilitat com a servei (MaaS), la priorització semafòrica per al transport públic, la gestió intel·ligent de l'aparcament, la distribució nocturna de mercaderies, i una eina virtual per a avaluar l'impacte de la mobilitat.

Es preveu que a finals de juny es decideixin els projectes que passen a la següent fase

Innovació en la mobilitat urbana

L'EIT Urban Mobility és un consorci de ciutats, empreses i centres de recerca de 15 països que busca solucions innovadores als principals reptes que planteja la mobilitat urbana. Tindrà una vigència d'entre set i quinze anys i un volum financer previst que pot arribar als 400 milions d'euros aportats per la Unió Europea i fins als 1.200 milions aportats pels socis.

El ràpid procés d'urbanització que viu Europa requereix inversions en sistemes de transport urbà innovadors. La demanda de solucions de transport compartides i netes és una petició creixent a les nostres ciutats; l'objectiu de l'EIT Urban Mobility és garantir un sistema de mobilitat urbana ecològica, inclusiva, més segura i intel·ligent, a través de la innovació.

Documents relacionats