Dia Mundial Metropolità

| Tema: Relacions internacionals

Carta d'adhesió per demanar l'oficialitat d'aquest dia a Nacions Unides

Ciutat

El 7 d'octubre passat vam celebrar el Dia Mundial Metropolità, una iniciativa posada en marxa per Metropolis (l'associació mundial d'àrees metropolitanes) el 2018 per commemorar l'adopció de la Declaració de Montreal sobre les àrees metropolitanes.

Des d'EMA, juntament amb Metropolis, s'està sol·licitant el reconeixement oficial del Dia Mundial de les Metròpolis per part de l'Assemblea General de les Nacions Unides ja que creuem fermament que una oficialització del Dia Mundial de les Metròpolis proporcionaria un espai per continuar avançant en la conscienciació global i la defensa de la urbanització sostenible des d'una perspectiva més àmplia.

Fins ara s'han sumat a la iniciativa metròpolis de tot el món com COAMSS San Salvador, Bilbao Metrópolis, Bruxelles Région Capitale, Vall d'Aburrá (Medellín), CDMX Ciutat de Mèxic, Bogotà, Nou Taipei, Rabat, Dakar, São Paulo, Berlín , Medellín, Bucarest, Barcelona, Barcarena, Montevideo i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. També institucions internacionals com METREX, UITP, London School of Economics, Geneva Cities Hub i el National Institute of Urban Affairs India participen en aquesta petició oficial.

Ara es demana a les metròpolis de la xarxa EMA que s'adhereixin a aquesta iniciativa comprometent a la seva àrea/regió metropolitana amb el suport polític i signant la carta adreçada a la Sra. Maimunah Mohd Sharif, directora executiva del Programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans (ONU -Hàbitat).

Per adherir-se cal enviar aquest el model de carta adjunt a la documentació a l'adreça electrònica: ambmetropole@amb.cat

Documents relacionats