Acte de l’EMA a Torí

| Tema: Relacions internacionals

Les àrees metropolitanes com a resposta al Green Deal

Acte de l’EMA a Torí

El 15 de març es va organitzar a Torí un acte de l'EMA en el context de la 5ª edició del Cities Forum, un esdeveniment biennal de la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea centrat en com convertir les ciutats en verdes i justes. En el context dels debats urbans, mancava la dimensió metropolitana i, per tant, l'objectiu principal de l'acte va ser afegir nous arguments sobre el paper de les àrees metropolitanes a Europa com a resposta al Green Deal, i els reptes energètics i socials de les nostres metròpolis. L'acte va ser acollit per la Ciutat Metropolitana de Torí, amb la col·laboració de la xarxa EMA i va comptar amb la participació de més de 60 persones de Torí, els seus municipis metropolitans, metròpolis europees, el món acadèmic i altres xarxes europees.

Hi han participat ponents italians en representació de la Comissió Europea a Itàlia, el Ministeri de Medi Ambient i Seguretat Energètica, el Departament de Medi Ambient, Energia i Territori de la Regió del Piemont on es troba Torí i representants de les ciutats metropolitanes de Venècia, Gènova, Bolonya i Milà. A més, van participar ponents d'altres metròpolis europees de l'EMA com la Metròpoli de Lió, Wroclaw, la Regió d'Hèlsinki i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'acte es va dividir en dues taules rodones diferents, la primera centrada en la política climàtica europea i les solucions metropolitanes, i la segona sobre com afrontar la recuperació econòmica dels territoris metropolitans.

La sessió ha estat conclosa per Jacopo Suppo, vicepresident de la Ciutat Metropolitana de Torí i Rosa Suriñach, consellera metropolitana de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Tots dos van afirmar com a principals resultats de les presentacions i debats que les àrees metropolitanes d'Europa necessiten una veu més forta per abordar els principals reptes, assenyalant que la cooperació entre metròpolis és crucial per intercanviar i aprendre les unes de les altres problemes i solucions.

Enllaços relacionats
Publicacions relacionades