Acord per al govern de l'AMB

| Tema: AMB

També es constitueix el Consell Metropolità de l'AMB per al mandat 2015-2019

Consell d'Alcaldes del mandat 2015-2019
Consell d'Alcaldes del mandat 2015-2019 | Premsa AMB
Els grups polítics metropolitans dels Socialistes, Entesa pel Progrés Municipal i ERC han arribat a un Acord per al Govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona durant el mandat 2015-2019. Aquest acord determina els objectius i les línies estratègiques de l'AMB per al nou mandat.

També s'ha celebrat el Consell d'Alcaldes, una reunió en la qual participen els 36 alcaldes metropolitans i on s'ha proposat Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, com a candidata a presidenta de l'AMB, carrec en què ha estat ratificada posteriorment pel Consell Metropolità. D'aquests 36 alcaldes, 13 són nous i, per tant, entren a formar part per primer cop d'aquest òrgan de govern metropolità.

L'acord de govern és "un renovat lideratge públic d'esquerres que, amb la cooperació dels municipis, lluitarà contra les desigualtats", ha exposat Ada Colau. "També volem ajudar a que l'AMB s'apropi més a la ciutadania i millorar en transparència", ha afegit l'alcaldessa de Barcelona, que ha reconegut el valor i el potencial de l'organisme metropolità. "Hi ha 28 municipis rere aquest important acord, que obre un espai de diàleg i consens. Volem ajudar a la gent, arribar als ciutadans. I no és una voluntat, són actuacions amb inversions al darrera", ha assenyalat Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat nomenat vicepresident executiu de l'AMB.

També avui s'ha constituït el Consell Metropolità, que està integrat per un total de 90 consellers i conselleres i que és el màxim òrgan de govern de l'AMB. Cada un dels 36 municipis disposa d'un número de consellers en proporció al seu pes demogràfic.

Documents relacionats