4t seminari Metropolitan Talks

| Tema: Relacions internacionals

En el seminari en línia es debat sobre l'afectació de la covid-19 a les infraestructures verdes

Captura de pantalla del seminari

El 22 de març va tenir lloc el quart seminari en línia de la iniciativa REthinking Metropolises. La sessió es va centrar a analitzar l'impacte de la covid-19 en l'espai públic i les infraestructures verdes de les metròpolis participants. L'objectiu principal era debatre sobre la creació d'espais públics segurs després de la pandèmia i sobre si l'augment del percentatge de zones verdes i parcs als barris de les metròpolis és una utopia o una necessitat.

La consellera metropolitana Elisenda Alamany, en representació de l'AMB, va destacar que una de les principals lliçons apreses és que la salut s'ha de situar al centre del debat quan es parla d'espai públic. També va assegurar que es necessiten metròpolis més ecològiques, amb orientació de gènere i resilients.

El seminari en línia el va organitzar l'Àrea Metropolitana de Katowice (Metropolia GZM) amb el suport de la xarxa European Metropolitan Authorities (EMA). A més de la consellera de l'AMB Elisenda Alamany, hi van participar Ossi Savolainen, alcalde de la regió de Hèlsinki-Uusimaa, i Mark J. Nieuwenhuijsen, director de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut de l'Institut de Salut Global (ISGlobal) de Barcelona.

El projecte REthinking Metropolises té la voluntat d'intercanviar experiències entre representants polítics de la xarxa EMA per trobar solucions als nous reptes sorgits arran de la pandèmia de la covid-19 i a les afectacions en la vida dels residents i les economies de les àrees metropolitanes.

Documents relacionats