Restauració de l'entorn del pont de Nelson Mandela

La reconversió d'una part de la calçada facilita l'accés a la xarxa de camins fluvials per a vianants i bicicletes. Així mateix, s'aprofita per obrir un accés al camí i s'hi incorpora vegetació per millorar-ne les vores.

Xuan Yin
Fitxa tècnica
  • Data de projecte:
    Desembre 2017
    Data inici de l'obra:
    --
    Data fi de l'obra:
    --
    Data d'execució:
    Gener 2019
    Municipi:
    El Prat de Llobregat
    Superfície:
    3.343,00 m2
    Cost:
    141.021,69 €
  • Autors:
    Carlos Campos
    Direcció de projecte:
    Servei d'Espais Fluvials
    Direcció d'obra:
    Carlos Campos
    Col·laboradors:
    Albert Puigdellívol (AMB)
    Iolanda Arnal (Ajuntament del Prat de Llobregat)
    PI Consultoria d'Enginyeria Civil d'Urbanisme, SL
    Contractista:
    Drim Medi Ambient, SL
Finançament

El Programa d'actuacions en paisatges naturals i urbans (PSG) és un pla d'inversions que pretén millorar els espais fluvials metropolitans, recuperar les zones degradades i integrar diferents elements naturals del territori metropolità que presenten una fragmentació.

Aquesta intervenció ha estat finançada per l'AMB (75 %) i l'Ajuntament del Prat de Llobregat (25 %). També té finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

logo UE FEDER

Descripció

Els vials de l'entorn del pont tenen un ús molt restringit: d'accés a algunes naus i parcel·les agrícoles i a l'estació de bombeig del col·lector d'aigües residuals. La seva amplada fa que tot sovint s'utilitzin com a aparcament de camions. També permeten connectar la banda est del nucli urbà del Prat de Llobregat amb els itineraris per a ciclistes i vianants que ressegueixen el riu.

Així, part de la calçada dels vials es reconverteix en itinerari per a vianants i ciclistes i es milloren les vores amb nova vegetació. També s'aprofita per fer un accés al camí del carrer 6 i arranjar el camí del costat del riu.

On