Camí del Molí d'Argemí - Riera de Rubí

Camí del Molí d'Argemí - Riera de Rubí

Accés situat al costat del canal de la Infanta i del torrent de les Argiles, sota el pont de l'AVE.

Fitxa tècnica

  • Temes:
    Rius
  • Data d'aprovació:
    De juny 2020
  • Tipus / Subtipus:
    Riu Llobregat
  • Municipi:
    El Papiol
  • Coordenades:
    41.427779, 2.002399
Camí del Molí d'Argemí - Riera de Rubí

El camí del riu Llobregat en aquest punt del Papiol voreja els camins agrícoles del Parc Agrari i se situa en una cota molt baixa, per sota dels camps de conreu i a la vora del riu. Aquest fet fa que sovint el camí es trobi inundat, malgrat els passos de gual que ajuden a desguassar. El camí finalitza a la riera de Rubí.

A l'entrada del camí es poden veure les aigües del canal de la Infanta, a cel obert en aquest tram. El canal de la Infanta és una canalització de 17,420 km d'aigües provinents del riu Llobregat, que abastia els camps de la Vall Baixa de la comarca del Baix Llobregat. El seu nom complet és "Canal de la Serenísima Infanta Doña Luisa Carlota de Borbón". Inicialment s'estenia pels termes municipals de Molins de Rei, Santa Creu d'Olorda, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà, l'Hospitalet de Llobregat i Sants. Construït entre els anys 1817 i 1820, amb finalitats purament agrícoles, es va convertir en un eix dinamitzador de l'economia de la zona. Actualment (2012) el canal encara funciona en el tram comprès entre Molins de Rei i Cornellà, i abasteix d'aigua de rec les terres de Cal Trabal, a l'Hospitalet.

Transversalment, al camí del riu Llobregat hi arriba el torrent de Batzacs, un curs d'aigua intermitent al terme municipal del Papiol, que està canalitzat en l'últim tram amb uns murs de pedra d'origen anterior al segle XIX, coneguts com "Els Esperons".

El camí finalitza a la riera de Rubí, un curs d'aigua intermitent que recorre els municipis de Terrassa, Sant Cugat del Vallès i Rubí. És l'afluent més rellevant del Llobregat metropolità pel cabal d'aigua que pot aportar en casos d'avinguda. Actualment no hi ha cap pas per travessar-la en aquest punt.

0
Camí del Molí d'Argemí - Riera de Rubí Carrera Caldes, 20, 08754, El Papiol
Com anar-hi
Transports al voltant de...