Un hotel per als insectes

| Tema: Parcs

L'AMB instal·la un refugi per a insectes al parc de Ca l'Arnús

Construcció de l'hotel a Ca l'Arnús
Construcció de l'hotel a Ca l'Arnús | AMB
L'hotel d'insectes és un refugi per a diferents especies d'insectes, que contribueixi a preservar la biodiversitat i que, a més, té una funció educativa i de lleure. Per potenciar encara més aquestes funcions, el nou refugi del parc metropolità de Ca l'Arnús, a Badalona, s'ha construït al costat del jardí de papallones.

La iniciativa es va dur a terme el passat 23 de març amb una actuació popular, dins del cicle d'activitats dels parcs platges i rius metropolitans, que va consistir en muntar aquest equipament amb materials molt senzills, com ara fusta o totxos.

Aquests hotels tenen un important paper en la millora de la biodiversitat dels parcs ja que fan augmentar el nombre de papallones i d'altres insectes com libèl·lules, abelles solitàries, marietes, crisopes, etcètera, a més d'altres animals com ara amfibis i ocells.

Per garantir la bona salut mediambiental de l'espai (la presència de papallones diürnes n'és un bon indicador) al voltant de l'hotel del parc de Ca l'Arnús s'han prioritzat les especies de plantes amb flors autòctones mes adaptades al clima i les que serveixen per nodrir les diferents fases del cicle biològic de les papallones. El recinte és completa amb un petita zona d'hort i una bassa.

L'hotel que ara s'ha construït no n'és el primer. El Botànic ja ha instal·lat aquests refugis a l'Històric (hotel d'insectes) i al Jardí Botànic de Barcelona (hotel d'abelles).

El refugi de Ca l'Arnús és una iniciativa de l'AMB amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Documents relacionats
Enllaços relacionats