Platges smart

| Tema: Smartcity

L'AMB presenta la plataforma Smart AMB al congrés ECOPLAYAS 2015.

L'AMB va presentar la seva plataforma Smart AMB per a la gestió integral de parcs i platges al XVII Congreso y Exposición Internacional de Playas ECOPLAYAS 2015, que es va celebrar el passat mes de novembre a l'Aula del Mar de la ciutat de Màlaga. La plataforma es va donar a conèixer a través de la ponència "Playas conectadas, espacio urbano smart" presentada per Marta Continente, responsable de projectes smart de l'AMB.



Aquesta plataforma inclou un seguit d'eines digitals que habiliten la gestió avançada de serveis públics i que donarà servei tant a l'organització metropolitana mateixa com als ciutadans i als ajuntaments, que podran utilitzar-la per crear els seus projectes, eines i apps. Alguns exemples de solucions smart que s'han presentat a ECOPLAYAS 2015 són l'aplicació de sensors intel·ligents a les papereres de les platges metropolitanes per indicar si ja estan plenes. Aquesta plataforma compta amb sistemes d'informació geogràfica (GIS) que permeten identificar qualsevol incidència en el punt exacte on s'ha produït gràcies a la feina prèvia de georeferenciació.

Una altra solució és el sistema de megafonia smart a les platges per poder transmetre missatges sobre seguretat i emergències, estat del mar, canvi de banderes, incidències, etc. als usuaris de les platges; aquest sistema també pot proporcionar wifi gratuït i generar dades cap a la plataforma smart per millorar els serveis a la ciutadania.

La plataforma Smart AMB va ser finalista, entre més de 250 projectes, en els premis del passat congrés Smart City Expo World Congress.

Documents relacionats