Plantes invasores

| Tema: Platges

S'han retirat 34.000 kg de plantes invasores de l'ecosistema dunar

Platja de Gavà desprès de la retirada
El passat 4 de març l'AMB va posar en marxa una campanya per retirar bona part de la vegetació invasora que perjudica l'ecosistema dunar de les platges metropolitanes de Castelldefels i Gavà, on més plantes invasores s'han detectat.

La vegetació que anomenem "invasora" està formada per espècies alienes als ecosistemes dunars de les platges que, en no tenir depredadors o competidors, s'estenen sense control i desplacen, o fins i tot impedeixen, el creixement de la flora dunar autòctona.

Entre Castelldefels i Gavà s'han batut uns 140.000 m2 de superfície dunar, dels quals s'han retirat la major part dels peus d'aquestes espècies invasores i al·lòctones. S'estima en 34.000 kg el pes total de les plantes retirades.

Per dur a terme l'operació, dos operaris han treballat durant sis setmanes retirant manualment la vegetació invasora i, amb el suport de maquinària, també han retirat vegetació de gran port (a Castelldefels).

L'actuació s'ha centrat en la retirada manual de dues espècies: Carpobrotus edulis (ungla de gat) i Xantium strumarium (llepasa). Les proves que s'han realitzat amb anterioritat per eliminar aquestes dues espècies han resultat efectives a llarg termini. També s'han retirat desenes de peus d'Agave americana (pita) i Yucca sp (iuca), amb ajuda de maquinària.

Documents relacionats