Nou jardí d'herbes remeieres a Can Lluc

| Tema: Parcs

L'espai al parc també compta amb un refugi de biodiversitat

El parc de Can Lluc de Santa Coloma de Cervelló compta amb un nou jardí d'herbes remeieres que s'afegeix als espais educatius i de biodiversitat de la xarxa de parcs metropolitans.

Es va inaugurar el passat 18 de novembre amb una activitat de plantació. Un total de 25 nens i nenes de 2n de primària de l'escola Pla de les Vinyes, van col·locar les diferents espècies d'herbes que es podran trobar en aquest nou espai participatiu. La proposta forma part del programa "Arrela't als parcs" que té com a objectiu implicar a la ciutadania en la preservació i millora dels parcs i platges metropolitans amb accions directes.

Durant la plantació es va presentar una publicació sobre els jardins d'herbes remeieres, en aquest cas del parc de Can Lluc, que conté les il·lustracions de les plantes i informació sobre les aplicacions i usos que poden tenir.

En aquest tipus d'espais hi podem trobar gran quantitat d'espècies diferents, com per exemple, milfulles, marialluïsa, boixac, arç blanc, equinàcia, fonoll, herba de Sant Joan, espígol, camamilla, tarongina, penta, poliol, murtra, orenga, romaní, ruda, sàlvia, saüc, farigola, valeriana o berbena.

El nou jardí inclou també un refugi de biodiversitat. Està fet amb els troncs d'arbres caiguts per temporals que, col·locats de manera adient i acompanyats amb materials orgànics, suposen un amagatall per nombroses espècies de fongs o animals, com ara aràcnids, insectes, rèptils o fins i tot petits mamífers

L'activitat de plantació és alhora una acció que forma part del Pla de Millora de la Biodiversitat dels parcs i les platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Gràcies als participants en aquesta proposta, ara l'espai compta amb moltes varietats de plantes que, per una banda, afavoreixen la biodiversitat de la zona atraient insectes pol·linitzadors i, per altra, tenen usos tradicionals medicinals i aplicacions culinàries. Les remeieres són testimoni de la relació que al llarg del temps han establert les persones amb el medi natural i actualment són un element de recuperació del coneixement i del patrimoni cultural.

Els jardins d'herbes, igual que els de papallones, són espais educatius i de participació. En ells s'hi realitzen nombroses activitats guiades per professionals que donen a conèixer el seu valor i importància en l'ecosistema del parc i també accions participatives, com plantacions o altres tasques de manteniment, que promouen la interrelació entre la natura, la ciutat i les persones. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Santa Coloma de Cervelló
    Inauguració:
    2011
    Superfície:
    32.365 m2
Publicacions relacionades