Molta participació a les jugateques

| Tema: Parcs

Més de 3.600 persones participen en les activitats realitzades el passat mes de març

Jugatecambiental del Parc Nou
Jugatecambiental del Parc Nou
Durant el mes de març han participat en el projecte de Jugatecambiental de la Xarxa de Parcs Metropolitans (XPM) més de 3.600 persones, en general públic familiar, que han gaudit de totes les propostes de la programació de primavera.

En aquest temps les entitats gestores de les Jugatecambientals han organitzat activitats relacionades, entre d'altres, amb la flora i la fauna dels parcs, els seus valors patrimonials i històrics i també d'altres amb continguts relacionats amb diferents eixos de sostenibilitat com: canvi climàtic, residus, aigua...

Els participants han valorat molt positivament la Jugatecambiental, sobre tot pel fet que suposa una oferta educativa i lúdica de gran valor que troben quan van a visitar el parc en família els diumenges.

La Jugatecambiental els ofereix també un espai de joc lliure també relacionat amb el parc, la natura i el medi ambient en el que poden compartir una estona de lleure, i un punt d'informació al que adreçar-se per conèixer  el parc i l'oferta d'activitats dels parcs metropolitans.

Les activitats de la Jugatecambiental continuaran fins el 7 de juny, en general, tot i que en algun cas s'allargaran una mica més. Després es realitzarà una nova programació d'activitats a partir del 20 de setembre i fins a finals de novembre.

La Jugatecambiental és un projecte conjunt entre els ajuntaments i l'AMB que té com a objectius la promoció dels valors del parc i oferir, mentre es gaudeix d'aquest, un espai de joc i experimentació en família. Algunes de les activitats d'aquestes programacions pertanyen al Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat (PMES) i al projecte Reparat Millor que Nou que també aporta alguns tallers de minimització de residus.

Els parcs que compten amb una Jugatecambiental són els següents: Torreblanca, Nou, Can Zam, Fontsanta, Can Solei i Ca l'Arnús, Pinetons, Litoral, Muntanyeta, Can Mercader, Can Lluc, Pi Gros, Besòs, Molinada, Can Vidalet, Les Aigües, Turonet, Les Planes, Torre-roja, Bellvitge i en aquesta temporada ha començat la Jugatecambiental de la platja de la Pineda de Castelldefels. A finals del mes de novembre està prevista que el Jardí Botànic Històric compti amb una jugatecaambiental.

Documents relacionats