Fem classe a l'aire lliure

| Tema: Parcs, Platges

Els parcs i les platges metropolitans són espais d'aprenentatge i salut

Una activitat al parc del Riu

L'AMB ofereix als centres educatius tot tipus d'activitats als parcs i platges metropolitans, i també, una línia de suport per desenvolupar projectes participatius basats en l'aprenentatge i servei i el servei comunitari, en els quals els alumnes aprenen i fan accions de millora i de difusió per ajudar a conservar-los. Aquestes propostes són una manera de traslladar les aules a l'aire lliure, una opció molt necessària en temps de pandèmia. 

A més d'aquestes dues opcions, els centres educatius poden fer ús d'aquests espais públics de manera autònoma. El projecte Escoles a prop, del Servei de Promoció i Conservació de l'Espai Públic de l'AMB, facilita informació sobre recursos que s'hi poden trobar per realitzar classes de diverses matèries. També disposen d'un ampli catàleg d'activitats i altres recursos al programa metropolità d'educació ambiental Compartim un Futur.

Totes aquestes propostes són experiències molt enriquidores per a l'alumnat. Afavoreixen l'observació i l'aprenentatge vivencial, alhora que fomenten el coneixement i la posada en valor de l'entorn natural més immediat.

Els parcs i les platges també són espais de salut. Per una banda, permeten que les activitats educatives es puguin fer amb tots els protocols de prevenció de la covid-19 en l'àmbit escolar: mascaretes, desinfecció de material i distàncies. I, per l'altra, tenen un valor social molt important. En àrees de gran densitat de població com l'àrea metropolitana de Barcelona són espais naturals de proximitat imprescindibles. Afavoreixen hàbits de vida saludables entre la ciutadania i són reserves de biodiversitat, clau per mantenir els equilibris ecològics que permeten el control de patògens, tal com apunten nombrosos estudis científics publicats recentment.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Publicacions relacionades