Eliminació de plantes invasores

| Tema: Platges

Començarà una nova fase a les platges de Gavà i Viladecans

En els propers dies s'engegarà una nova fase de la campanya d'eliminació de plantes invasores a les platges metropolitanes. En aquesta ocasió, se centrarà a les zones dunars de les platges de Gavà i el sud de Viladecans i cobrirà una superfície aproximada de 40.000 m2 de zones dunars.

Es retirarà bona part de la vegetació invasora que perjudica l'ecosistema, per afavorir així el creixement de les espècies dunars i el retorn de la fauna autòctona. Algunes d'aquestes plantes també suposen una molèstia important per als usuaris de la platja a causa de les seves llavors espinoses.

Es retiraran de manera manual per tal d'eliminar tots els propàguls que podrien tornar a brotar. Tanmateix, per als exemplars més grans es farà servir maquinària. Principalment es retiraran espècies com Carpobrotus edulis (ungla de gat), Yucca sp (iuca), Agave americana (pita), Xantium strumarium (llepasa) i peus de Mioporum sp (mioporo).

La fase anterior d'eliminació de plantes invasores es va portar a terme durant els mesos de març i abril del 2015 a les platges de Castelldefels i Gavà. Es calcula que es va actuar sobre una superfície d'uns 140.000 m2 i s'estima que es van retirar un total de 34.000 kg de plantes considerades espècies invasores i al·lòctones.

Documents relacionats
Enllaços relacionats