Comencen els projectes participatius

| Tema: Parcs

Aquest curs es realitzaran 38 projectes als parcs i platges

Projecte participatiu sobre caixes niu al parc

Aquest curs escolar 2020/2021 l'AMB donarà suport a 38 projectes participatius als parcs i platges. Els projectes es basen en la metodologia d'aprenentatge servei, i els duran a terme escoles, instituts i entitats que volen conèixer, millorar i fer difusió dels valors ambientals d'aquests espais metropolitans.

Ara mateix aquestes activitats estan molt ben valorades pels centres educatius, ja que es fan a l'aire lliure, en contacte directe amb la natura i amb totes les mesures de prevenció de la covid-19.

Aquest curs se segueixen duent a terme 26 projectes iniciats en cursos anteriors i se n'incorporen 12 de nous:

  • 13 projectes de construcció i col·locació de caixes niu d'ocells als parcs i de seguiment de la seva ocupació. Alguns també incorporen la col·locació de refugis de ratpenats i/o de menjadores per a ocells.
  • 7 projectes sobre intervencions de millora, seguiment i difusió de la biodiversitat del parc. Inclouen el seguiment de la presència d'amfibis i altra fauna als llacs naturalitzats, la creació de refugis de biodiversitat, el seguiment de les poblacions de papallones o el seguiment de la presència de petits mamífers. Els resultats d'aquests projectes s'incorporen al visor de fauna dels parcs metropolitans.
  • 5 projectes sobre creació d'itineraris. Els alumnes o entitats elaboren un recorregut per explicar els valors socioambientals dels parcs, adreçats a altres alumnes o entitats. Són propostes de diferents formats: visites teatralitzades, guies ambientals o creació d'un itinerari d'arbres.
  • 5 projectes en què els participants intervenen fent tasques de manteniment en algun espai del parc, com per exemple l'hort o el jardí de papallones.
  • 6 projectes de recuperació dels espais dunars de les platges, en els quals els alumnes retiren plantes invasores i planten espècies pròpies d'aquests ambients.
  • 1 projecte sobre l'estudi de la presència de microplàstics a la platja.
  • 1 projecte de creació de jocs per a l'espai de joc de la Jugatecambiental.
Els projectes participatius formen part del programa educatiu Aprenem a la Xarxa. Tenen com a objectiu teixir vincles entre els centres educatius i les entitats amb els parcs i platges metropolitans, alhora que posen en valor la seva importància per a la biodiversitat i la salut ambiental.

Documents relacionats