Activitats d'estiu als parcs

| Tema: Parcs

Prop de 350 joves i infants participen en les propostes del juliol

Un nen observa ocells a la desembocadura del riu

Aquest passat mes de juliol prop de 350 joves i infants de diversos casals d'estiu han participat en les activitats del programa Compartim un Futur i en altres propostes educatives i de lleure organitzades als parcs metropolitans. Tota la programació s'ha realitzat seguint les corresponent mesures de prevenció de la COVID-19.

Al parc de la Fontsanta 100 joves han fet l'activitat "El conreu de la vinya". Els darrers dies de juliol, fins i tot van poder fer la verema de la varietat de raïm merlot, és a dir, van recollir el raïm, el van premsar i van tastar el most. Al mateix parc, també van fer tasques de manteniment de l'hort del jardí de papallones i van plantar-hi varietats d'horta.

Al parc del Pi Gros, una vintena de joves van participar en la col·locació d'un refugi de biodiversitat: van cercar material vegetal triturat per condicionar l'espai prèviament preparat amb troncs caiguts dels temporals i, d'aquesta manera, van deixar-lo llest per acollir insectes, rèptils o petits mamífers.

També s'han dut a terme activitats del programa Compartim un Futur als parcs de Can Solei i de Ca l'Arnús, Can Vidalet i les Planes, així com a l'espai de la desembocadura del Besòs.

Durant el mes de setembre està prevista la represa d'activitats amb famílies als parcs i les platges metropolitans. Seran propostes adaptades a les mesures de prevenció de la COVID-19. El 14è cicle d'activitats als parcs, platges i rius, en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals, ha reprogramat a partir de mitjans de setembre moltes de les activitats que no es van poder portar a terme a la primavera. Pel que fa a les Jugatecambientals dels parcs de l'entorn de Barcelona (Barcelona, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, el Prat de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat) i les que estan a les platges, reprendran la seva programació en dissabte i diumenge del 12 de setembre al 31 d'octubre. A la resta de parcs les propostes tindran lloc els diumenges a l'espai de la Jugatecambiental. 

De cara al curs vinent, continuarà la programació del Compartim un futur, adreçada a escoles i entitats d'adults i famílies, tot i que adaptada als protocols de prevenció i seguretat que s'estableixin.

Les activitats als parcs i les platges són un recurs educatiu que permet donar a conèixer el medi natural i la biodiversitat més propera i, així, afavorir-ne l'estima i la conservació. 

Documents relacionats