CARRER CANTABRIA - Barberà del Vallès

Carrer CANTABRIA, 15-19 00A
 • Tipus: Habitatges, aparcaments, locals i trasters
 • Estat: Executat/Construït
TORNAR
1844 1 bis

El projecte proposa una edificació que al mateix temps que s'ajusta als requeriments de programa d'habitatge públic, incideixi de manera positiva en el teixit urbà de nova creació en la zona.
S'allibera un espai entre els cossos que donen als diferents carrers, creant un àmbit urbà de comunicació amb el pati interior d'illa. Això permet que aquest pati, que és d'ús privatiu dels veins, no sigui un lloc confinat sense ús, sinó un lloc que combina els accessos dels habitatges amb l'esbarjo dels veins; i a l'estar comunicat amb el carrer, es crea una relació urbana continua.

La composició de façanes es resol amb una pell continua de ceràmica vista de dos tons i dos sistemes d’obertures que ofereixen dues cares diferenciades: blanc i obertures horitzontals a carrer, i vermell i obertures verticals al pati interior. Això permet obrir-se en amplitut a carrer, moderant la radiació solar a l’estiu; i captant llum profunda a les estances desde el pati interior. Donat que els dos cossos es manifesten independents a l’exterior, es crea un joc de transicions entre el blanc i el vermell buscant aquesta caracterització dual, a la vegada que es remarca la continuitat de tots els paraments.

El cos d'edificació que dona al carrer Nàpols es planteja amb dos nuclis d'accessos amb quatre habitatges per replà, situats de tal manera que totes les sales s'orienten a sud, donant al carrer a travers de terrasses interiors. El cos del carrer Cantàbria té façanes est-oest, i s'organitza amb un nucli d'accessos, i dos habitatges per replà, passants amb doble façana cada un d'ells.

En planta soterrani es disposa un aparcament amb capacitat per a 63 vehicles. L'accés rodat es produeix per una rampa doble que dona al carrer Cantàbria. La comunicació amb els habitatges es realitza amb la perllongació dels tres ascensors dels nuclis d'accessos. Les escales no segueixen fins a soterrani, preveient-se dues escales de sortida directe al pati de veins.

En planta baixa es disposa 3 locals comercials.

Fitxa tècnica
 • Superfície total:
  7.626,12m2
  Autor:
  Feliu Llobet arquitecte, S.L.
  Contractista:
  Copcisa
  Régim de protecció oficial:
  General
  Data inici d'obres :
  De desembre 2004
  Certificacio energètica:
  C
  Data final d'obra:
  De juliol 2006
 • Habitatges:
  60
  Locals:
  3
  Places d'aparcament:
  63
;