Certificació energètica a equipaments públics

Equipament públic

Procediment bàsic per a la certificació energètica dels edificis

Fitxa tècnica

  • Temes:
    Eficiència energètica
  • Data de publicació:
    D’agost 2019
  • Estat:
    En curs
  • Tipus / Subtipus:
    Energia
  • Municipi:
    El Papiol, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló
  • Direcció de projecte:
    Gil Lladó (tècnic d'energia i canvi climàtic), David Guerrero (tècnic d'energia i canvi climàtic) i Ana Romero (cap del Servei de Sostenibilitat i Educació)
Descripció

Dins de la col·laboració entre els Ajuntaments i l'AMB i desenvolupant el paper impulsor de canvi de model energètic, l'AMB posa a disposició dels municipis metropolitans recursos per donar compliment al Reial decret 235/2013 de 5 d'abril, pel qual s'aprova el procediment bàsic per a la certificació energètica dels edificis i per a l'obtenció del certificat energètic de l'edifici i que estableix que la certificació energètica és d'obligat compliment per a edificis amb una superfície superior a 250 m2. Aquests recursos han estat sol·licitats en diverses ocasions per part dels ajuntaments. El projecte es duu a terme als municipis de Pallejà, el Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern. 

Objectius

El principal objectiu del projecte és que els ajuntaments metropolitans disposin del certificat d'eficiència energètica dels seus edificis, fet que entre d'altres, permet a qualsevol ajuntament presentar-se a convocatòries d'ajuts per la rehabilitació energètica d'edificis, on el certificat d'eficiència energètica és un requisit imprescindible. D'aquesta forma s'amplien les eines de les que disposen els ajuntaments per a desenvolupar les seves polítiques energètiques.

Aprofitant la feina que cal realitzar per a l'obtenció dels certificats, s'anirà més enllà i s'elaborarà una sèrie de documents tècnics per valorar l'estat de conservació i l'eficiència energètica dels edificis d'equipaments públics estudiats, així com un recull de propostes per millorar la qualificació energètica obtinguda. Les simulacions energètiques es realitzaran amb el programa HULC, que és l'eina validada pel Ministeri per a la Transició Ecològica, que permet una simulació energètica més ajustada a la realitat.  

  • Actuacions realitzades
    Per un total de 44 edificis d'equipaments públics metropolitans:
    • Certificació energètica i obtenció de la qualificació energètica.
    • Inventariat energètic e informe tècnic de visita amb la valoració de l'estat actual de les instal·lacions en relació a la seva eficiència energètica.
    • Document de recomanacions per millorar els nivells òptims d'eficiència energètica.
    • Comprovació del compliment dels requisits mediambientals exigits per les instal·lacions tèrmiques.
    • Elaboració del fitxer informàtic amb la situació de partida de l'edifici que permetrà l'estudi de l'impacte de les millores aplicades.
    • Donar compliment a la línia ENER-6-6 del Pla clima i energia 2030 de l'AMB.
0
Pallejà
1
El Papiol
2
Sant Andreu de la Barca
3
Sant Climent de Llobregat
4
Santa Coloma de Cervelló
5
Sant Feliu de Llobregat
6
Sant Just Desvern
Com anar-hi
Transports al voltant de...