Dia Mundial de les Aus Migratòries

| Tema: Sostenibilitat

Visita a l'Estany de la Murtra per a l'observació d'aus migratòries

Imatge de l'estany de la Murtra

Des de l'any 2006, durant el segon cap de setmana del mes de maig, es commemora el Dia Mundial de les Aus Migratòries. Enguany, ho celebrarem els dies 9 i 10 de maig. Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar sobre la necessitat de la conservació de les aus migratòries i els seus hàbitats. Per celebrar-ho, arreu del món s'organitzen activitats de lleure i d'educació, exposicions i visites guiades d'observació, a més d'adoptar-se noves mesures de protecció envers aquestes aus.

Aquest 2015, la diada se centra en la importància d'obtenir un model de producció i consum energètic respectuós amb les aus. Això es tradueix en una reducció important dels impactes del sistema actual sobre les aus migratòries i també dels seus hàbitats.

A l'àrea metropolitana creixen els espais de protecció dels hàbitats d'aus com ara, l'Espai Natural de la Murtra. A la visita combinada a la Depuradora de Gavà i a aquest espai natural, es mostren quines són les mesures adoptades per recuperar aquesta zona de delta, s'observen les aus i es pot conèixer la funció de la depuradora per al manteniment de la qualitat d'aquest espai, l'únic parc metropolità amb estany natural i una de les zones humides més importants de Catalunya.

Documents relacionats