COP25

| Tema: Canvi climàtic

Conferència de les Parts de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic

A partir dels acords de mínim que es van aconseguir a la cimera de l'any passat de la Conferència de les Parts (COP), els governs es retrobaran aquest any a la COP25, la vint-i-cinquena edició d'aquest esdeveniment que vol avançar i prendre compromisos per a la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

La cita serà del 2 al 13 de desembre a Madrid. Durant gairebé 15 dies el màxim òrgan decisor de la Convenció Marc de les Nacions Unides es reunirà amb l'objectiu de treballar mesures concretes destinades a reduir les emissions de CO2. Sobre la taula es trobaran temàtiques clau com les energies renovables, l'economia circular o l'impacte del canvi climàtic, entre d'altres.

A la Conferència s'espera que hi assisteixin les 196 parts (estats) més la Unió Europea, tots membres de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC). Es tracta d'un organisme internacional que es va formar el 1992 a Rio de Janeiro en la celebració de la cimera de la Terra, oficialment la Conferència de les Nacions Unides sobre Medi Ambient i Desenvolupament, per combatre el canvi climàtic.

Des que va entrar en vigor el 1994, la COP s'ha reunit cada any per revisar com avança la implantació del tractat que estableix les obligacions bàsiques de les parts del CMNUCC i per debatre i acordar noves propostes. 

La crisi climàtica és l'amenaça ambiental més gran a la qual s'enfronta la humanitat per les conseqüències que suposa la dependència dels combustibles fòssils i les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

Així doncs, què es pot esperar de la COP25?

Més informació al blog de Compartim un futur

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
IFEMA Feria de Madrid